Lauantai 6. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Kustaa, Kyösti, Kustavi, Gustav, Gösta, Gustava
Julkaistu 16.6.2016 00:00

Muistakaa vankeja ja vankilatyötä

Vielä on voimassa Heprealaiskirjeen kehotus, joka kuuluu: ”Muistakaa vankeja, niin kuin olisitte itse kahleissa heidän kanssaan” (Hepr. 13:3).

Suomen vankiloissa rikoksistaan kärsiviä vankeja tulee muistaa edelleen. Kuitenkin vain harvat ovat saaneet Jumalalta työkutsun mennä vankilaan julistamaan pyhää Sanaa vangeille ja vartijoille. Mutta hengellistä vankilatyötä voi tehdä monella muullakin tavalla, ja kaikki yhdessä voi vaikuttaa vankien parhaaksi.

Vankilatyötä voi tehdä esimerkiksi rukoilemalla määrätietoisesti seurakunnassa tätä työtä tekevien puolesta sekä vankilassa olevien vankien ja vartijoiden puolesta. Myös vankilapastorien puolesta on hyvä rukoilla, sillä heidän työssään tulee tapahtumaan tulevina vuosina radikaaleja muutoksia. Lisäksi on tärkeää muistaa vapautuvia vankeja, jotta he vankilassa uskoon tultuaan ja siviiliin päästyään löytäisivät välittömästi seurakuntayhteyden eli yhteyden seurakunnan työtekijöihin sekä veljiin ja sisariin.

Olen itse toiminut alalla 35 vuotta, ja jatkan edelleen Jumalan armosta vankilatyötä. Olen kuitenkin huomannut, kuinka kaiken kiireen keskellä kymmenien eri työmuotojen viidakossa hengellinen vankilalähetystyö on joissakin seurakunnissa lähes kokonaan unohtunut. Eikä seurakunnassa ole välttämättä edes tästä työmuodosta huolehtivaa vastuuhenkilöä. Silloin kukaan ei esitä työmuodon puolesta esirukousaihettakaan. Tämä on valitettavaa.

Helluntaiherätyksellä ja helluntaiseurakunnilla on kuitenkin suuri kiitosaihe Jumalalle menneistä vuosikymmenistä, sillä niin armollinen hän on ollut juuri hengellisen vankilalähetystyön kautta. Emmehän siis nyt unohda vankilatyötä, kun tarvekin näyttää olevan lainsäätäjien lepsuudesta johtuen suuri.


Timo Räihä
Vankilaevankelista
Kaupunginvaltuutettu
Lahti

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!