Sunnuntai 7. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Suvi, Robert, Roope, Robert, Robin
Julkaistu 11.8.2016 00:00

Miten konferenssin talous toteutui?

Juhannuskonferenssi on helluntailiikkeen suurin vuosittainen tapahtuma, jolla on monipuolisen ohjelman lisäksi myös taloudellista merkitystä. Useissa konferenssin tilaisuuksissa kerätään rahalahjoja, ja tapahtuman aikana tapahtuva myynti vaikuttaa kokonaistuottoon.

Miten kerätyt rahalahjat tuottivat tänä vuonna, konferenssi-isäntä Marko Halttunen?

– Konferenssin aikana Isolle Kirjalle kerätyt rahalahjat tuottivat yhteensä noin 75 000 euroa eli noin 15 000 euroa vähemmän kuin viime vuonna. Hyvä Sanoma ry:n rahalahja oli puolestaan noin 9 000 euroa ja Fidan lähetysuhri noin 11 000 euroa. Sisaryhteisöille kerätyt rahalahjat tuottivat yhteensä noin 12 000 euroa vähemmän kuin viime vuonna.

– Rahalahjojen vähentyminen kertonee osaltaan käteisen rahan käytön vähenemisestä. Siksi jatkossa on tärkeä tarjota maksupääte myös kolehteja varten.


Miten konferenssin budjetti toteutui Ison Kirjan osalta?

– Konferenssirahaston kautta kulkeneet myyntituotot olivat yhteensä noin 385 500 euroa, ja ne olivat puolestaan viime vuotta noin 28 000 euroa paremmat. Tässäkin korttimaksujen osuus on kasvanut. Näissä luvuissa ei näy kuitenkaan vielä kaikki konferenssimyynti, josta veloitetaan sovitut provisiot. Erikseen ovat myös nettipassit, jotka tuottivat noin 26 000 euroa eli noin 4 000 euroa vähemmän kuin viime vuonna.

– Tässä vaiheessa voitaneen kuitenkin varovasti arvioida, että konferenssin taloudessa päästäneen ainakin lähelle budjetoitua tulosta. Tarkempi tuloslaskelma valmistuu syyskuussa. Konferenssin kulujen jälkeen tulosodotus on noin 15 000 euroa.


Mihin olet tyytyväinen tämän vuoden konferenssissa?

– Parin vaikean vuoden jälkeen loistava sää kruunasi konferenssimme. Olen tyytyväinen myös ohjelmauudistukseen, joka jäntevöitti ohjelmarakennetta ja tarjosi hyviä mahdollisuuksia käsitellä konferenssin teemaa syvällisesti. Päinvastoin kuin jotkut ovat kommentoineet, opetuksen osuus konferenssissa nousi uudelle tasolle, kun vähäväkisistä aamun raamattutunneista siirryttiin nyt iltapäivän teemafoorumeille ja raamattutunneille.

– Myös musiikkiuudistus toteutui mielestäni voittopuolisesti hyvin, ja esimerkiksi housebandit johtivat yhteislaulua ja ylistystä kokonaisuudessaan varsin monipuolisesti.

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!