Lauantai 6. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Kustaa, Kyösti, Kustavi, Gustav, Gösta, Gustava
Julkaistu 21.4.2016 00:00

Miten Juhannuskonferenssin musiikki muuttuu?

Musiikki kuuluu tärkeänä osana helluntailiikkeen toimintaan, juhliin ja myös Juhannuskonferenssiin. Perinteisesti konferenssin tilaisuuksien musiikista ovat vastanneet eri musiikkiryhmät ja esiintyjät.

Ensi kesän Juhannuskonferenssin ohjelmarakenteessa tapahtuu isoja muutoksia, ja myös tilaisuuksien musiikki hoidetaan vähän eri tavoin kuin ennen.


Kuka vastaa Juhannuskonferenssin musiikkiohjelman yleisestä suunnittelusta, ohjelmatoimikunnan jäsen ja musiikkitoimikunnan puheenjohtaja, dir. mus. Markku Sandberg?

– Aloitimme suunnittelun konferenssin ohjelmatoimikunnan ja musiikkitoimikunnan kanssa yhdessä. Sitten musiikkitoimikunta jatkoi konferenssin musiikin tarkempaa rakentamista.  Musiikkitoimikuntaan kuuluvat lisäkseni Pirkko Hyttinen, Harri Helenius, Mertsi Kantonen, Piritta Poutala, Seppo Saranpää ja Jim Hakola.


Miten tilaisuuksien musiikkivastuu on tämän vuoden konferenssissa järjestetty?

– Olemme hakeneet osaavia sekä tilaisuuksien luonteeseen ja teemaan sopivia musiikkiryhmiä ja solisteja. Suurin muutos tämän lisäksi on se, että musiikkiin on valittu neljä house bandia. Jokainen näistä ryhmistä vastaa yhden päivän musiikista aamusta alkaen pitkälle iltapäivään. Valitut house bandit ovat ammattitaitoisia ja laajan musiikkigenren hallitsevia.


Miksi musiikkivastuuta on nähty tarpeelliseksi tällä tavoin uudistaa? Mitä hyötyä siitä on?

– Näin saamme enemmän yhtenäisyyttä ja laatua ohjelmiin. Samoin miksaus ja soundcheckit helpottuvat. Laadukkuuden lisäksi musiikkiryhmien sanoma tulee näin paremmin esille.


Onko uudistuksessa riskejä?

– En näe tässä mitään riskiä, mutta oletan, että uudistus tuo kiitosta laadukkaan musiikkitarjonnan vuoksi. Lisäksi uudistus antaa musiikkiryhmille kiireettömämpää valmistumisaikaa tilaisuuksiin.

– Olemme musiikkitoimikunnassa kiinnittäneet huomiota myös häiritseviin äänenvoimakkuuksiin. Desibelitasoa on laskettu varsinkin myöhäisillan tilaisuuksissa, ja olemme ohjeistaneet tarkemmin musiikkiryhmiä ja vierailevia miksaajia.  Musiikkitoimikuntana luotamme siihen, että uudistus onnistuu.

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!