Perjantai 10. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Saima, Saimi, Saima, Saimi
Julkaistu 9.2.2017 00:00

Mitä mieltä presidentti Trumpista?

Suomessa monet tunnetut kristilliset vaikuttajat ovat täysin eri linjoilla arvioidessaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin toimia ja sitä, miten häneen tulisi suhtautua. Myös presidentin rukousaamiaistilaisuus on herättänyt keskustelua.

Yhdysvalloissa asuva Fullerin seminaarin professori Veli-Matti Kärkkäinen on osallistunut itsekin aiemmin presidentin rukousaamiaiselle, ja hän seuraa aktiivisesti uuden presidentin toimintaa.


Millainen merkitys presidentin rukousaamiaisilla on, professori Veli-Matti Kärkkäinen?

– Tilaisuudella on suuri symbolinen arvo. Sitä seurataan laajasti myös maan rajojen ulkopuolella, ja se osoittaa uskon suuren merkityksen tässä yhteiskunnassa.


Miten Trumpin toimia on Yhdysvalloissa yleisesti arvioitu?

– Tilanne on tällä hetkellä täysin kaoottinen. Mielenosoitukset jatkuvat, ilmapiiri on kireä ja vastakkainasettelu on kärjistynyt jossain määrin jopa republikaanien omassa keskuudessa. Epävarmuus Trumpin ennakoimattomista ja ilmiselvästi huonosti valmistelluista päätöksistä on kasvamassa. Kukaan ei osaa sanoa, mitä vielä tulee tapahtumaan.

 
Miten Trumpiin suhtaudutaan Yhdysvaltain kristillisten kirkkojen piirissä?

– Valkoisten konservatiivisten ja fundamentalististen kirkkojen enemmistö tuki häntä vaaleissa, kun taas värilliset evankeliset kristityt vastustivat häntä jyrkästi, samoin muut protestantit. Katolinen kirkko osoitti tukea Trumpin konservatiivista eettistä linjaa kohtaan abortin, avioliiton ja muiden vastaavien kysymysten osalta.

– Helluntailainen Assemblies of God -kirkkokunta ei tietääkseni ole ottanut julkista kantaa presidentin puheisiin ja toimiin, mutta valtaosa valkoihoisista helluntailaisista äänesti häntä. Sen lisäksi, että helluntailaiset kannattavat konservatiivisia eettisiä arvoja, he ovat täällä varsin militaristisia ja tukevat kovasti armeijaa ja Yhdysvaltain ylivaltaa maailmassa.


Miten itse suhtaudut Trumpin politiikkaan?

– Olen hämmentynyt ja epävarma sen suhteen, mitä USA:n politiikassa on nyt tapahtumassa. Kristittynä en voi tukea politiikkaa, jonka arvot ja lausunnot eivät edusta Raamatun linjaa, vaikka joukossa olisi myös hyviä asioita.

Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!