Perjantai 5. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Sulevi, Stig
Julkaistu 31.3.2016 00:00

Mitä ajankohtaista koulutyössä?

Paimen Plus -lehti uutisoi viime tammikuussa helluntaiseurakuntien koulupalveluun liittyvistä muutoksista. Uutisen mukaan pitkäaikainen koulupastori Leevi Ahopelto jää pois Pirkanmaan koulutyöstä ja siirtyy kehittämään valtakunnallista koulutyötä Suomessa ja myös Euroopan eri maissa.

Ahopellon työnantajana on toiminut 1.2.2016 alkaen Hyvä Sanoma ry ja  päälähettäjäseurakuntana Nokian helluntaiseurakunta. Hänelle on etsitty uuteen tehtävään tukea ja kuukausikannattajia myös seurakunnilta.


Millaisia muutoksia valtakunnallisen koulutyöntekijän palkkaamisesta seuraa koulutyön järjestämiselle, Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja Janne Lahti?

– Valtakunnallista koulutyötä on tehty tähän saakka oman toimen ohella ja rajallisin resurssein. Leevi Ahopellon siirtyminen kokoaikaisesti tähän tehtävään on välttämätön askel työn kehittymiselle ja vahvistaa herätysliikkeemme koulutyötä.

Ovatko valtakunnallisen koulutyöntekijän toimenkuva ja palkkaus jo kunnossa?

– Toimenkuva on selkeä ja työn tarpeet tiedossa. Palkkauksen järjestymiseksi olemme lähettäneet kirjeen maamme helluntaiseurakuntiin ja etsineet kannattajaseurakuntia. Odotamme vielä vastauksia. Nyt kannatustavoitteesta puuttuu vielä puolet. Koko kannatuksen toivomme olevan koossa alkusyksystä.


Mitä toivoisit helluntaiseurakuntien huomioivan koulutyön kehittämiseen liittyen?

– Meille on annettu selkeitä haasteita ja tehtäviä rakentaa kasvatuksellista yhteistyötä maamme opetushallinnon ja paikallisen sivistystoimen kanssa. Tämä yhteistyön ovi on nyt auki. Ellemme astu ovesta sisään, se sulkeutuu ja työn tekee joku muu. Pahimmassa tapauksessa kristilliset arvot kouluissa syrjäytyvät ja hukkaamme vaikutusmahdollisuutemme.

– Helluntailiike tarvitsee yhteistä, hyvin johdettua, osaavaa ja järjestäytynyttä koulupalvelua edustamaan työtämme julkishallinnon toimijoiden kanssa. Yhteistyö koulujen kanssa edellyttää tulevaisuudessa entistä enemmän osaamista. Vaatimukset tulevat lisääntymään muun muassa turvallisuuskysymysten ja ammatillisuuden osalta. Koulupalvelulla on valmiuksia vastata haasteisiin, mutta tarvitsemme siihen seurakuntien yhteisen tuen.

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!