Maanantai 1. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Teemu, Nikodemus, Rabbe
Julkaistu 12.5.2016 00:00

”Minun tulee olla se, kuka minä olen”

- Musiikki on luontevin tapani kommunikoida. Kun nykyään ajattelen musiikin tekemistäni ja tulkintaani, koen olevani rikkaampi kuin koskaan, Jukka Leppilampi sanoo. Kuva: Jani LaukkanenPitkän linjan laulaja-lauluntekijä Jukka Leppilampi julkaisi tammikuussa uutta musiikkia yhdentoista vuoden levytystauon jälkeen. Tämä huone, tämä hetki -äänite (Alba Records) on tehty yhteistyössä kitaristi Marzi Nymanin, basisti Harri Rantasen ja rumpali Anssi Nykäsen kanssa.

– Levyn tekeminen näiden huippumuusikoiden kanssa oli valtavan inspiroivaa. Koin sen suurena etuoikeutena, Leppilampi toteaa.

Levynjulkaisukonsertti järjestetään 18. päivänä toukokuuta Helsingissä, Savoy-teatterissa.

– Valmistaudumme parhaamme mukaan konserttia varten, ja minä tykönäni rukoilen sen puolesta. Konsertin toteutus on valmistautumisen ja rukouksen hedelmää. Toivon ja odotan sitä, että siellä olisi yhteisöllisyyden ja aidon kohtaamisen tuntua.

Intuition lahja käytössä

Jukka Leppilampi haluaa konserteissaan olla vuorovaikutuksessa sekä Jumalan että yleisön kanssa.

– Haluan kuunnella ja olla altis sille, mitä Jumala haluaa vaikuttaa. Samanaikaisesti tarkkailen ihmisiä ja sitä, mitä heissä tapahtuu. Kun vuorovaikutus toimii molempiin suuntiin, tehtävälläni on merkitystä.

– Koska Jumala on johdattanut minut tähän tehtävään, uskon, että minulla on varustus ja lahjat sitä varten. Ennen kaikkea minun täytyy voida olla Jumalan ja ihmisten edessä aidosti se, kuka minä olen, taiteilija pohdiskelee.

Hän kokee, että Jumala käyttää paljon intuition lahjaa konserttitilanteissa.

– Intuitio ei ole sama kuin Jumalan ääni, mutta se on oivallinen lahja, jota Pyhä Henki käyttää. Kun minulla tulee intuitio johonkin asiaan, rukoilen ja kyselen, onko tämä Herra sinusta. Sitten minä saatan toimia sen mukaisesti.

Rukousverkosto varustaa

Vuonna 2015 Jukka Leppilampi järjesti kollegoidensa kanssa Jeesus valloittaa Tavastian -konsertin legendaarisella rock-klubilla Helsingissä. Mukana oli viitisentoista artistia laulamassa oman Jeesus-laulunsa.

– Konsertin seurauksena syntyi kristityistä taiteilijoista koostuva rukousverkosto. Verkosto kasvaa jatkuvasti, ja siihen kuuluu ihmisiä kulttuurin ja yhteiskunnan eri aloilta, Leppilampi taustoittaa.

Hän koordinoi viikoittain Helsingin Tuomiokirkossa järjestettävää rukoushetkeä.

– Meidän välillämme oleva luottamus ja avoimuus on ainutlaatuista. Jaamme elämäämme ja rukoilemme yhdessä. Rukousverkoston tarkoituksena on varustaa meitä omaa tehtäväämme varten.

Rukousverkostoon kuuluu ihmisiä eri seurakunnista ja kirkkokunnista sekä myös niitä, joilla ei vielä ole seurakuntayhteyttä. He asuvat eri puolilla Suomea ja jopa ympäri maailmaa.

– Joka viikko minä rukoilen kaikkien näiden ihmisten puolesta. Tämä on hyvin tärkeä yhteisö, joka on vuosien takaisen haaveeni toteutuma, Jukka Leppilampi sanoo.


Heli Markkunen

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!