Torstai 4. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Toivo, Selim
Julkaistu 13.10.2016 00:00

Millaiset Syyspäivät?

Kotkassa järjestettiin viime viikolla helluntailiikkeen vastuunkantajien Syyspäivät teemalla ”Siltoja rakentamassa”. Vuosittaiset neuvottelupäivät, jotka ennen pidettiin tammikuussa Talvipäivinä, järjestettiin nyt toisen kerran syksyllä uudella nimellä.

Kuinka paljon Syyspäivillä oli osallistujia, Kotkan helluntaiseurakunnan johtava pastori ja Syyspäivien isäntä, Kari Ketoja?

– Maksavia osallistujia oli 580. Lisäksi Syyspäivillä toimi noin 140 talkoolaista, joista 40 oli ostopalveluiden ammattiosaajia.


Miten tapahtuman järjestelytyö sujui?

– Se maistui työltä ja sujui hyvin. Valtakunnallinen suunnitteluryhmä valitsi Syyspäivien teeman ja vastuunkantajat ja päätti ohjelman rakenteen. Järjestävänä seurakuntana valitsimme ensin 18:lle eri työryhmälle vetäjät, ja nämä taas valitsivat omien tiimiensä jäsenet. Tapahtuman yhteiseen suunnitteluun ja toteutukseen kului kaikkiaan noin puolitoista vuotta.


Miten Syyspäivien teema näkyi käytännössä?

– Päivien teema näkyi siinä, että kaikkeen valmistauduttiin ”siltojen rakentamisen hengessä” ja vahvan rukoustyön tukemana. Se näkyi myös ajankohtaisissa alateemoissa. Niiden käsittely osoitti, että herätysliikkeemme kyky käsitellä monille kipeitä kysymyksiä toisiamme kunnioittaen on kasvanut merkittävästi menneiden vuosien aikana.


Millaista välitöntä palautetta järjestäjinä saitte?

– Voittopuolisesti hyvin positiivista palautetta. Tietysti päivillä oli yksittäisiä asioita, joissa huomattiin parantamisen varaa.

– Erityisesti palautteessa kiiteltiin järjestelyistä, kaiken joustavuudesta ja talkoolaistemme iloisesta palvelumielestä. Samoin päivien hyvä ilmapiiri sai paljon kiitosta. Oikeastaan on vaikeaa löytää asioita, joista olisi tullut merkittävästi kritiikkiä. Tämä rohkaisi meitä kovasti.


Mikä oli Syyspäivien isäntänä itsellesi kaikkein merkittävintä?

– Tapahtuman ilmapiiri ja asioiden käsittelytapa. Tietysti iloitsen myös kaiken sujumisesta. Toisaalta juuri ilmapiiri ja toinen toisemme kunnioittaminen ovat niitä asioita, joihin voimme järjestäjinä vähiten vaikuttaa. Siksi olen kiitollinen, että Herra oli kanssamme.

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!