Lauantai 6. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Kustaa, Kyösti, Kustavi, Gustav, Gösta, Gustava
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Mielipide: Sydämen usko ensin

Mika Tenetz otti kantaa farisealaisuuteen nykyajassa (RV 19). On totta, että jos kiinnitämme huomiomme vain ulkonaisiin asioihin, silloin ihminen ja hänen tilansa voivat jäädä huomaamatta.

Ihmisen elämänmuutos lähtee tietenkin ensin sydämestä, jonne Jeesus Kristus tulee Herraksi. Kun Jeesus valtaa ihmisen elämän, se on radikaali ja vallankumouksellinen muutos, sillä se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hänen elämäänsä. Tämä muutos vaikuttaa myös ihmisen ulkonaiseen käytökseen ja jopa hänen habitukseensa.

Mies, jonka Jeesus vapautti riivaajista, istui kohta rauhassa, puettuna ja täydessä ymmärryksessä. Muutos oli siis pian näkyvissä ja havaittavissa.

Toki uskoontulleen henkilön on annettava rauhassa myös kasvaa uskossaan, mikä sitten johtaa oikeaan muutokseen.

Raamatussa annetaan kyllä ohjeita myös meidän käytökseemme ja ulkonaiseen pukeutumiseemme. Mutta vaietaanko nykyisin näistä raamatunkohdista peläten farisealaiseksi leimautumista?

Eivät kaikki seurakunnan hyvät ja kauniit tavat ole farisealaisuutta. Raamatun opetus myös jaottelee ihmiset uskon mukaan.

Olen samaa mieltä Tenetzin kanssa siitä, että ennen kaikkea meidän tulee täyttyä Jeesuksen rakkaudella ja mielenlaadulla. Rakastakaamme
Jumalaa ja rakastakaamme ihmistä.


John Remes
Pastori
Nummelan Kotikirkko


Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!