Maanantai 1. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Teemu, Nikodemus, Rabbe
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Mielipide: Seurakunta – armon vai suorittamisen yhteisö?

NimimerkkiNostan esille tärkeän asian seurakunnissamme: se on seurakunnan työmuodoissa toimivien vapaaehtoisten uupuminen.

Tarjoammeko seurakunnan jäsenille istuttavaksi armon vai suorituksen tuolia? Saako vapaaehtoistyöstä väsynyt seurakuntalainen istua kokouksessa ilman syyllisyyttä, kuunnella saarnaa ja vain levätä siinä?

Vai käykö niin, että kun ”pöntöstä” ilmoitetaan esimerkiksi pyhäkoulun pitämättä jättäminen vapaaehtoisten puuttumisen vuoksi, uupunut penkissä istuja tuntee katseet selässään: ”Tuossahan tuokin pyhäkoulun opettaja vaan istuu!”

Kohdataanko seurakunnassa ihminen vai pyöritetäänkö siellä vain ”firman” rattaita? Seurakunnan ilmapiiri on vääristynyt ja lakikeskeinen, jos vain suorituskeskeisyydelle annetaan arvoa.

Toki seurakunnassa tarvitaan palvelutehtäviä ja niihin työntekijöitä. Mutta hyvä seurakuntaa johtava vanhimmisto: Jos työmuotoihin ei ole tarpeeksi tulossa vapaaehtoisia, olisiko aihetta tarkistaa niiden tarpeellisuutta ja uskaltaa viheltää peli poikki ennen kuin yksi ja toinen seurakuntalainen jää seurakunnan tilaisuuksista kokonaan pois?

Hyvät vanhimmiston jäsenet, olkaa riittävästi selvillä vapaaehtoisten vastuuhenkilöiden jaksamisesta. Kyselkää heiltä, miten he voivat ja jaksavako he vielä olla työmuotonsa vetovastuussa.

Kysyn myös sinulta, joka toimit esimerkiksi pyhäkoulun opettajana, siivoojana tai kahvinkeittäjänä, haluatko jatkaa, jos voimavarat tai muut  resurssit eivät enää anna myöten.

Unohdetaan siis seurakunnassa sanat: ”Koeta nyt vaan jaksaa ja olla uskollinen!”


”Pastorin vaimo”

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!