Lauantai 30. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Pasi, Rurik
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Mielipide: Pakolaistilanne on hoidettava myönteisesti

Joitakin huomioita ja kannanottoja Harri Lindellin pakolaisia koskevaan mielipidekirjoitukseen (RV 2/2016).

Lindell heittää kysymysmerkillä varustettuna tosiasiana arvion, jonka mukaan Suomeen voisi tulla jopa yli miljoona pakolaista. Nyt heitä on tullut runsaat 30 000, ja heistä arviolta kolmasosa saanee pakolaisstatuksen. Siis aikamoinen matka miljoonaan!

Nykyisin on tavallista esittää erilaisia oletuksia, hypoteeseja, pelkoja ja luuloja ikään kuin ne olisivat totuuksia. Tämä tapa näyttää olevan tavallisten pulliaisten lisäksi myös medialla ja tiedemaailmalla. Varuillaan saa siis olla.

Vaatimus, että perheiden yhdistämiseen ja kotouttamiseen pitäisi puuttua pikaisesti, kaipaisi täsmennystä. Ovathan aika monet tänne tulleet jo lähteneet takaisin perheidensä luo. Ei kai sitä pidä estää? Ja pitäisikö tänne jäävät pakolaiset vieraannuttaa perheistään?

Lindellin kirjoituksessaan mainitsemat Ruotsin ja muiden maiden ikävät ilmiöt ovat juuri merkkejä kotoutumisvajeesta. Opimmeko muiden maiden tilanteesta mitään? Lindell kysyy. Toivottavasti opimme.

Kirjoittaja vaatii lopuksi, että pakolaisia pitää auttaa heidän kotimaissaan. Olisiko minuakin aikoinaan pitänyt auttaa Karjalaan, mistä jouduin pakenemaan sotaa? Kannattaa vähän miettiä.

Onko muuten Lindell valmis lisäämään avustusta UNHCR:lle, Pakolaisavulle, Fidalle ja muille pakolaisia avustaville ja kehitysyhteistyötä
tekeville järjestöille? Nythän niiden määrärahoja leikattiin aika raa´alla tavalla.

Toki on olemassa myös sinisilmäistä monikulttuurisuuden ihailua. Sen vastapainoksi kai sitten yhteiskunnassa osaltaan kehittyy pakolaiskielteisyyttäkin. Takavuosina Suomen kuntiin ei millään saatu mahtumaan edes seitsemääsataa kiintiöpakolaista. Nyt tilanne on se, mikä on.

Pakolaisasia on vain pyrittävä hoitamaan niin myönteisesti kuin mahdollista. Ja me kristityt voimme tehdä siitä mission.

Matti Nissinen
Nastola

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!