Perjantai 29. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Oiva, Oivi, Olivia, Orvar, Oliver, Olivia
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Mielipide: Muistoissa Kaj Karjalainen

Avasin RV-lehden nro 2/2016 ja luin siitä, että äänittäjä ja muusikko Kaj Karjalainen on poissa. Hätkähdin ja aloin lukea juttua, jossa monet muusikot ja työtoverit muistelivat Karjalaista.

En tuntenut henkilökohtaisesti häntä, mutta olin kerran eräässä äänitystilanteessa hänen kanssaan. Seppo Kohvakka teki 1980-luvulla lasten äänitteen Anna meille enkeleitä. Hän halusi siihen myös lapsia laulamaan taustoja. Johdin silloin Keravan helluntaiseurakunnan lapsikuoroa, jonka kanssa olimme avustamassa äänitteen teossa. Myös Korson helluntaiseurakunnasta oli mukana lapsia äänittämässä
kasettia.

Studiossa minulla oli kuulokkeet päässä, jotta kuulisin hyvin musiikin ja Seppo Kohvakan äänen, kun hän oli laulanut jo omat osansa. Eräässä kohdassa meillä oli sovittu merkki, että kun kuulen Sepon vetävän henkeä, olen valmiina johtamaan lapsia yhtymään lauluun. Yritimme sitä pari kertaa, mutta en kuullut tätä Sepon henkäisyä. Sitten Kaj Karjalainen huomasi, että kuulokkeeni olivat kiinni. Asia korjattiin, ja lopulta kaikki meni hyvin.

Tuntuu haikealta ja toisaalta myös iloiselta, että nämä molemmat veljet – Seppo Kohvakka ja Kaj Karjalainen – ovat jo taivaan kodissa.

Kaj Karjalainen laulaa Aarteita-levyllä vaimonsa Helena Saaren kanssa. Olen kuunnellut tuota äänitettä todella paljon, ja aina se siunaa minua yhä uudelleen.

Kohvakan ja Karjalaisen perheitä siunaten ja osaa ottaen.

Eila Närhi
Pieksämäki

Jaa
Kehityspsykologi Päivimaria Kuivamäki: Lapset ja nuoret tarvitsevat tukea poikkeuksellisena aikana
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!