Tiistai 2. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Venla, Vendla
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Mielipide: Kirkkojen ja kristittyjen yhteys eivät ole sama asia

Kirjoittajan mielestä on tärkeä määritellä, kuka on oikea kristitty, ennen kuin voidaan puhua kristittyjen yhteydestä. Kuva: Jari LehikoinenRistin Voitto  3/2016 käsitteli näyttävästi kristittyjen yhteyttä. Asia on periaatteessa hyvin kannatettava.

Minua on kuitenkin aina häirinnyt se, ettei kristittyjen yhteydestä puhuttaessa samalla määritellä tarkemmin, kuka on kristitty. Ovatko esimerkiksi mormonit tai Jehovan todistajat kristittyjä? Ja jos eivät ole, niin miksi eivät?

Riittääkö kristityn tunnusmerkiksi vaikkapa se, että uskoo Jumalan kolmiyhteyteen? Tai se, että on kastettu jollakin kristilliseksi sanotulla kasteella? Tai riittääkö kristittyjen yhteiseksi tekijäksi yleinen uskontunnustus?

Henkilökohtaisesti katson, että kristitty on henkilö, joka on syntynyt uudesti ylhäältä Sanan ja Pyhän Hengen kautta (Joh. 3:3). Kristitty on ihminen, joka on tehnyt parannuksen ja uskonut syntinsä anteeksi Kristuksen veren kautta. Kristitty on henkilö, joka seuraa Jeesusta opissa ja elämässä.

Uskovia kutsuttiin kristityiksi ensimmäisen kerran Antiokiassa (Ap.t. 11:26). Siellä Barnabas saattoi nähdä heissä Jumalan armon muuttavan vaikutuksen (Ap.t. 11:23).

Kristityn pitäisi olla myös kastettu uskoontulonsa jälkeen, vaikka pelastettuna hän on kyllä jo sitäkin ennen oikeutettu kantamaan kristityn jaloa nimeä (1. Piet. 4:16).

Olen ihminen, joka edellyttää itseltään ja muilta ajattelun loogisuutta. Edellä mainituista syistä olisikin loogista puhua kirkkojen yhteydestä eikä kristittyjen yhteydestä.


Pauli Rahkonen
Lahti

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!