Perjantai 5. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Sulevi, Stig
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Mielipide: Ihmiset eivät parane vain ymmärtämällä

Eva Pasasen mukaan ihmiset eivät parannu vain heidän ongelmiaan ymmärtämällä tai rinnalla kulkien. Terveyteen tarvitaan parannuksentekoa. Kuva: ShutterstockPilatus kysyi Jeesukselta: Mikä on totuus? Vastauksen saatuaan hän alkoi kysellä sitä ihmisiltä.

Asetelma on edelleen sama, vaikka Raamatun sana on ihan selkeä. Nykyajan ihmisetkään eivät halua kuulla totuutta itsestään vaan ottavat vastaan valheen (2. Tess. 2:10–12). Ojentaudutaan ihmisten mielipiteiden mukaan, eikä ole henkien erottamisen lahjaa.

Miksi ei ole? Siksi, ettei haluta ojentautua Sanan mukaan, eikä ole myöskään rakkautta totuuteen.

Palaute kritiikkiini on ollut samansuuntainen. Asetelma on ihan sama. Minun ei kuitenkaan tarvitse kulkea kaikkia pimeyden teitä eikä tietää niiden syvyyksiä, kun Henki varoittaa sydämessäni niistä.

Nykyajan elämäntyyli on muutoinkin monesti Sanan vastainen. Kun on kipeitä asioita, niistä ei puhuta, ettei satuteta ja loukata jonkun ihmisen yksityisyyttä. Mutta miten esimerkiksi ajos parannetaan? Se puhkaistaan, puhdistetaan ja hoidetaan kuntoon.

Kadunmies ei pelastu sillä, että minä tulen hänen kaltaisekseen. Lesbot ja homot eivät parane ymmärtämällä. Avioerot eivät ratkaise ihmisen sopeutumisongelmaa eivätkä johda esimerkiksi eroon itsekkyydestä. Myöskään valehtelija ei parannu puolustelemalla.

Voisin luetella vaikka kuinka monia asioita kristityn elämässä, jotka eivät parane niitä ymmärtämällä ja ihmisten rinnalla kulkien. Ne paranevat vain parannuksella. Jopa mielenterveysongelmat selviävät totuudessa eläen. Ennen 1980-lukua oli vain vähän  mielenterveysongelmia, mutta nyt ne ovat ihan tavallisia.

Syyllinen puolustautuu aina. Nykyajan puolustautumista on, että vastapuoli leimataan fariseukseksi ja tiukkapipoiseksi. Kokonaisia ihmisryhmiä, jotka eivät elä totuudessa, on erottautunut elämään jonkin opin mukaan.

Humanismi on yksi nykyajan harhaoppi. Sen käsitykset hivelevät lihan mielitekoja ja järkeä.

Jospa vielä olisi Ristin Voiton palstoilla opetuskirjoituksia kristityn elämästä. Mielipiteet ja psykologiset tutkielmat eivät auta, eivätkä gallupit  ja elämän voivottelut rakenna. Tarvitaan Sanan syvällistä tuntemusta ja tietoa siitä, miten selvitä mistäkin ongelmasta. Kaikilla on joitakin asioita, jotka tarvitsevat ohjausta.

Luovutaan siis vastakkainasettelusta ja etsitään Raamatusta totuus. Kukaan meistä ei tiedä koko totuutta, ja siksi tarvitaan eri alojen opettajia.


Eva Pasanen
Evankelista
Heinola

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!