Sunnuntai 7. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Suvi, Robert, Roope, Robert, Robin
Julkaistu 2.6.2016 00:00

Merkkipäiviä: Toivo ja Hellevi Haapala 150 vuotta

Pian 75 vuotta täyttävä Toivo Haapala tunnetaan helluntaiherätyksessä raamatunopettajana ja monipuolisena pitkäaikaisena vaikuttajana.

Mies on toiminut runsaat 50 vuotta pastorina ja seurakunnanjohtajana eri helluntaiseurakunnissa, minkä lisäksi työkenttää ovat laajentaneet monet liikkeen merkittävät luottamustoimet ja tehtävät. Tällainen oli muun muassa herätysliikkeen edustaminen muiden kirkkokuntien kanssa käydyissä oppikeskusteluissa.

Työuran varrelle mahtuu myös monia julistus- ja opetusmatkoja muihin maanosiin Etelä-Amerikkaa ja Australiaa myöten.

Lukeminen ja kirjoittaminen ovat kuuluneet Toivon harrastuksiin lapsuudesta lähtien. Hän on kirjoittanut useita kirjoja opillisista teoksista runoihin, lauluihin ja kaskuihin. Tärkeän vastapainon toisinaan raskaallekin henkiselle työlle ovat muodostaneet myös liikunta sekä puutarha- ja rakennustyöt.

Koti ja perhe ovat olleet Toivolle aina erityisen rakkaita ja tärkeitä. Yhteistä taivalta rakkaan  Hellevi-puolison kanssa on jo lähes 54 vuotta.

Sairaanhoitajan ammatissa palvellen, seitsenlapsisen perheen äitinä ja monipuolisesti aktiivisena seurakuntalaisena Hellevi Haapala on ollut korvaamaton apu miehelleen sekä siunaukseksi läheisilleen ja seurakunnalle. Kutsu Herran palvelemiseen on ollut yhteinen. Hellevi on ilahduttanut monia muun muassa herkällä ja kauniilla laulullaan.

Toivo ja Hellevi viettävät eläkepäiviään Luhangan Tammijärvellä. Kysyessäni, millaisen ytimekkään viestin aviopari haluaisi juuri nyt välittää rakastamalleen herätysliikkeelle sekä kaikille Jeesuksen Kristuksen seuraajille, he siteeraavat Jeesuksen sanoja: ”Seuratkaa minua, niin minä teen teistä ihmisten kalastajia.” (Matt. 4:19.)

– Jeesus ei kehottanut opetuslapsia tekemään työtä omin voimin. Voidakseen tulla ihmisten kalastajiksi heidän oli seurattava häntä. Opetuslapset uskoivat häneen ja seurasivat häntä, ja niin Herra Jeesus palattuaan Isän luokse taivaaseen lähetti Pyhän Henkensä opetuslastensa tykö. Hengen kasteen saatuaan Jeesukseen uskovat julistivat evankeliumia suurella rohkeudella. Sanan ja Hengen voimassa järjestäytyi myös seurakunta.

Touko-kesäkuun vaihteessa Toivo ja Hellevi juhlivat yhteisiä 150-vuotispäiviä perhepiirissä.


Runsasta Jumalan siunausta toivottaen

Sakari Halmemies, vävy

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!