Torstai 4. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Toivo, Selim
Julkaistu 28.4.2016 00:00

Merkkipäiviä: Seurakuntamies Oiva Alanenpää 60 vuotta

Malmin Saalem -seurakuntaan kuuluva Oiva Alanenpää syntyi Oulussa Runebergin päivänä vuonna 1956 Kauko ja Siiri Alanenpään perheeseen. Perhe muutti Nuuskakairaan Ylitorniolle, isän synnyinseudulle, kun Oiva oli noin viiden vuoden ikäinen. Rauhallinen maalaiskylä oli pirteälle pojalle virikkeitä täynnä oleva kasvuympäristö.

Oiva kiinnostui varhain puutarha-alasta. Hän opiskeli Kempeleen puutarhaoppilaitoksessa ja oli harjoittelijana tasavallan presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa.

Henkilökohtaisen uskon Jeesukseen Oiva sai Kangasalla syksyllä 1974. Hän kävi kasteella Kotkassa vuonna 1979.

Lahdessa Oiva oli vuosia. Helluntaiseurakunnassa hän sai tervettä Sanan ravintoa Mauri Vikstenin raamattutunneilla. Lahdesta löytyi myös elämäntoveri Seija. Nuoret kihlautuivat talvella 1981. Häitä vietettiin saman vuoden toukokuussa. Martti Kallionpää siunasi hääparin yhteiselle matkalle.

Oiva siirtyi Helsinkiin. Yli 30 vuotta hän oli valtion palveluksessa erilaisissa virkatehtävissä. Yksikköupseeriksi armeijassa ylenneen miehen toimenkuvaan sisältyivät virasto- ja turvallisuusasiat. Valtiolta Oiva tuli Helsingin Vieraskodin palvelukseen. Nykyisin hän toimii Vieraskodin kiinteistöpäällikkönä.

Helsingissä Lähetysseurakunnasta tuli Oivan ja Seijan kotiseurakunta 25 vuodeksi. Oiva toimi vahtimestarien esimiehenä sekä suojelujohtajana ja palveli ry:n hallituksessa muutaman vuoden. Perhe kasvoi myöhemmin kahdella pojalla.

Malmin Saalem-seurakuntaan Oiva ja Seija liittyivät keväällä vuonna 2007. Oiva kuuluu Malmin Saalem ry:n hallitukseen ja on yksi seurakunnan vanhimmista. Hän vastaa seurakunnan mittavasta elintarvikejakelusta; talkoisiin osallistuu noin kymmenesosa seurakuntalaisista, ja ruokaa hakee joka kerta noin 250 henkeä.

Eräs Oivan tehtävistä seurakunnassa on valokuvaus. Kaste- ja muissa juhlissa hänet tapaa etsimässä hyviä kuvakulmia kameran kanssa. Valokuvaus on ollut Oivan mieluinen harrastus vuosien ajan – samoin kuin kuorolaulu, jota Oiva on harrastanut vuosia Malmin helluntaiseurakunnan mieskuorossa.

Monien toimiensa ohessa Alanenpää on myös aktiivinen liikunnan harrastaja. Yli 20 vuotta hän toimi judokouluttajana ja on ollut myös Pääkaupunkiseudun kristilliset järjestyksenvalvojat ry:n hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2010. Yhdistys on hoitanut järjestys- ja turvallisuuspalvelut monissa kristillisissä suurtapahtumissa, esimerkiksi Vapaakirkon kesäjuhlilla, Sanan Suvipäivillä ja Suomen Lähetysseuran kesäjuhlilla. Juhannuskonferenssin työnjohtotehtävissä Oiva on toiminut useana kesänä.

Oiva on eräs alttiimmista tuntemistamme seurakuntien vapaaehtoisista. Hänen sydäntään lähellä ovat eritoten vanhat ja sairaat. Kotiseurakunnassa on iso joukko ystäviä, jotka kiitollisina siunaavat teitä, Oiva ja Seija. Toivotamme teille monia siunattuja vuosia palvellessanne Herraa ja hänen seurakuntaansa Malmilla.


Helmi ja Jussi Jokisaari

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!