Lauantai 6. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Kustaa, Kyösti, Kustavi, Gustav, Gösta, Gustava
Julkaistu 9.3.2016 00:00

Merkkipäiviä: Saarnaaja Arthur Kukkula 104 vuotta

Arthur Kukkula on pitänyt elämänsä aikana tuhansia hengellisiä tilaisuuksia. Vieressä istuu aviopuoliso Alma.Sunnuntaina 7. helmikuuta 2016 vietettiin Sastamalan Hopunkallion vanhainkodilla merkittävää juhlatapahtumaa, kaupungin toiseksi vanhimman asukkaan syntymäpäiväjuhlaa.

Päivänsankari, 104 vuotta täyttävä Arthur Kukkula, esitti itse juhlan alussa laulun: ”Tiedän kaukaisen maan –– ei vanheta suojissa sen.” Ystäväjoukko oli mukana kiitosmielellä tervehtimässä vanhaa sananjulistajaa.

Vammalan helluntaiseurakunnan pastori Matti Karvinen piti puheen ja totesi muun muassa seuraavaa: ”Synnyit 7.2.1912 Kokemäen Kakkulaisten kylässä Kunnin torppaan seitsemänlapsisen perheen nuorimpana. Elettiin vuotta 1935, ja olit polkupyörämatkalla Harjavallan urheilu- ja laulujuhlille. Pysähdyit kuitenkin joen rantaan, jossa helluntaisaarnaaja Kalle Rantanen oli puhumassa kastesaarnaa. Näiden tapahtumien johdosta matkasuunnitelmat muuttuivat ja löysit itsesi helluntailaisten tilaisuudesta.”

”Jeesus löysi sinut, silloisen jumalankieltäjän, Kokemäenjoen rantatörmällä saarnaaja Kalle Rantasen kautta. Jumalan kieltäjästä tuli Jumalan palvelija. Eikä aikaakaan, kun pidit ensimmäisen hengellisen puheesi Häyhtiönmaan hengellisillä kesäjuhlilla. Herramme tulee -laulun innoittamana ”sinun tiesi on sittenkin parhain, vaikka meistä ei tuntuisi niin”. Ainakin 70 vuotta kestäneen Jumalan sanan julistuksen ensimmäiset askeleet oli otettu.”

”Pelkästään 1950-luvulla pidit yli 5 000 hengellistä tilaisuutta. Tuhannet ihmiset saivat kokea tuon ihmeellisen helluntaiihmeen Pyhän Hengen kasteen muodossa. Olet meille jäljessä tuleville hieno esimerkki Jumalan synnyttämän uskon vaikutuksesta. Olet Jumalan palvelija, jota on helppo kunnioittaa.”

Juhlassa, jonka juonsi Pirkko Haapakallio, piti puheenvuoron myös sukulaismies, Sastamalan kaupungin hallintojohtaja Tapio Rautava.

Arthur Kukkula on toiminut saarnaajana muun muassa Huittisissa, Vammalassa ja Riihimäellä sekä kiertänyt matkapuhujana vuosikymmenet. Muutettuaan Vääksyyn vaimonsa Julian kanssa vuonna 1982 hän oli mukana seurakunnan toiminnassa. Matti Vuorisen mukaan hänen aikansa siellä oli rakentavaa ja siunausrikasta.

Vammalaan Kukkula siirtyi myöhemmin vaimonsa Julian kuoleman jälkeen ja avioitui nykyisen vaimonsa Alman kanssa. Merkintöjensä mukaan hän on pitänyt yksin tai osavastuuta kantaen noin 20 000 hengellistä kokousta ja kertoo, että noin 17 000 ihmistä on saanut kokea Pyhän Hengen kasteen ja kielilläpuhumisen lahjan hänen kauttaan.


Jukka-Olavi Jalo

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!