Lauantai 30. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Pasi, Rurik
Julkaistu 20.10.2016 00:00

Merkkipäiviä: Kyösti Erkinkorven rundi jatkuu

Kyösti Erkinkorpi kiittää Kaisa-puolisoaan rinnalla kulkemisesta ja tuesta. Kuva: Petri KekäläinenKun vankeinhoidon ylijohtaja K. J. Lång kutsui Kyösti Erkinkorven vuonna 1982 neuvottelemaan kanssaan vankien parissa tehtävästä hengellisestä työstä, ei kumpikaan voinut arvata, kuinka jännittävä ja rikas työsarka Erkinkorpea odotti.

Kotikaupungissaan Kuopiossa Kyösti havaitsi kerran ihmeekseen, että rukoushuoneessa kokousyleisön joukossa istui useita poliiseja virkapuvuissaan. ”Mahtaako lainvartijoiden keskellä olla herätystä?” Kyösti mietti. Asian todellinen laita selvisi hänelle poliisien vietyä hänet vankilaan.

Kyöstin ollessa lyhyehkön ajan kärsimässä tuomiota menneiltä ajoilta vankilanopettaja Yrjö Ropo rohkeni tavata Helsingissä hyvän tuttavansa, presidentti Mauno Koiviston ja toimittaa hänelle armahdusanomuksen Kyösti Erkinkorven puolesta. Presidentti hyväksyi anomuksen ja perusteli menettelyään Yrjö Rovolle: ”En kai minä voi olla armahtamatta tätä miestä, koskapa Jumalakin on hänet armahtanut.”

Kyöstin hengellisen toimen eräs mielenkiintoisimmista jaksoista oli saada kiertää Lapin alueen kouluissa kertomassa päihteiden ja rikollisuuden varoista sekä Jeesuksen seuraamisen mahdollisuudesta. Lapin lääninhallitus piti kyseisiä kouluvierailuja niin tärkeinä, että kustansi Kyöstille lukuisia matkoja Helsingistä pohjoiseen.

Markku Vuorisen kirjoittaman Rundi-kirjan myötä Kyöstille avautuivat monet ovet evankeliumin sanoman levittämiseksi. Mika Katajala kirjoitti myöhemmin Kyöstistä kirjan  Erkinkorpi läpi muurin.

Erilaiset elämänvaiheet ovat opettaneet Kyöstille, ettei julkisuus ole hengellisten asioiden yhteydessäkään ainoastaan hyvä asia.

– Hengellisessä toiminnassani julkisuuden tuoma menestys ja kysyntä ohjasivat ajatuksiani väärään suuntaan. Aloin arvostaa niitä saarnaajia, joista katsoin olevan minulle hyötyä. Joskin havaitsin joidenkin soveltavan samaista mallia suhteessaan minuun, Kyösti pohtii itsekriittisesti.

Vauhdin ollessa lujinta Kyöstille kertyi jopa 260 matkapäivää vuodessa Suomessa ja 40:ssä muussakin maassa. Erkinkorpi pahoittelee uskonelämän aikaisia kompurointejaan, joiden tietää tuottaneen tuskaa Kaisa-puolisolleen. Hänelle Kyösti haluaa osoittaa lämpimän kiitoksensa ja rakkauden tunnustuksensa.

– Yhteinen koti on muodostunut turvapaikakseni, jossa minulle on suotu ymmärrystä ja lämpöä ja jonka varassa pysyin jotenkin koossa kipeissä vaiheissa.

Kyösti sanoo oppineensa arvostamaan ja ymmärtämään Jumalan lasten eli seurakunnan merkityksen. Kiitollisuus kaikesta, mitä hän on saanut osakseen, on opettanut armahtavaisuutta ja armollisuutta lähimmäistä sekä myös itseä kohtaan. Jeesus antoi pahasti erehtyneelle ja langenneelle Pietarille kaiken anteeksi. Kyösti tiivistää matkan varrella repustaan löytyneen viisauden: Henkilö, joka ei ymmärrä eikä osaa osoittaa kiitollisuutta saamistaan Jumalan lahjoista ja ennen kaikkea elämästä itsestään, on sisäisesti sivistymätön.


Kyösti kutsuu ystäviään 70-vuotissyntymäpäiväkonserttiin (VIA-yhtye esiintyy) Kuopion Vapaakirkkoon, Kemilänrinne 3, lauantaina 22.10. klo 13.Juhani HapponenJaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!