Tiistai 4. elokuuta.
Nimipäivää viettää Veera, Vera
Julkaistu 19.5.2016 00:00

Merkkipäiviä: Keijo Blommendahl 70 vuotta

Pikkuveljeni Keijo Armas Blommendahl syntyi Helsingissä perheemme kolmantena poikana. Kaikkiaan lapsia perheessä oli seitsemän. Varhaislapsuus Keijolta kului Porvoonkadun ja Pitäjänmäen liepeillä. Lapsuudesta saakka hän sai myös kristillisen kasvatuksen uskovan äidin hoivassa. Pyhäkoulua Keijo kävi uskollisesti. Kylvetty sana kantoi hedelmän, ja aikuistuttuaan hän teki omakohtaisen päätöksen seurata Jeesusta.

Jo 19-vuotiaana hän avioitui Kirstin kanssa. Yhteistä avioliiton taivalta heille kertyi viime vuonna 50 vuotta. Keijo ja Kirsti ovat pariskunta, joka osaa tukea toisiaan. Lapsia heille syntyi kolme.

Osa Keijon työelämästä kului Ruotsissa. Viimeisimmät vuodet ennen eläköitymistään hän oli varsinainen ”myyntitykki”. Eikä ihme, sillä positiivisen ja luotettavan ensivaikutelman luominen on hänelle luonteenomaista.

Trumpetin soitto muodostui Keijon mieliharrastukseksi jo 12-vuotiaana, ja hän oli aktiivinen jäsen seurakunnan soittokunnassa. Keijon soittoa kuulee edelleen radiossa, cd-äänitteillä ja erilaisissa tilaisuuksissa, kuten häissä, hautajaisissa, syntymäpäivillä, konserteissa ja sotaveteraanien juhlissa. Minultakin on joskus kysytty, että mikä tuossa Keijon soitossa on niin siunaavaa, että sitä kuunnellessa ihan kyynelöityy. Tällaisia herkästi tulkittuja sävelmiä hänen äänitteellään ovat esimerkiksi Kuin pieni kukka, Päivä vain ja Olen kuullut on kaupunki tuolla.

Ruotsissa Sarastus-yhtyeen trumpetistina toimiessaan Keijo oli suosittu solisti. Hän on myös innokas pyöräilijä, joka kuluttaa asfalttia tuhansia kilometrejä vuodessa. Siitäkin syystä hän on edelleen vetreä, ja nuoremmat harmittelevat, kun seitsemänkymppinen päihittää kolmekymppiset sporttimiehet mennen tullen.

Luonteeltaan Keijo on seurallinen ja niin mukava kaveri, että kenelläkään ei tule aika pitkäksi ”Kekun” kanssa. Hänen seurassaan huumorin kukka ei pääse lakastumaan.

Suuri sukusi sekä monet tuttavat ja kaverit haluavat hurrata sinulle, Keijo. Sovitaan, että heitetään sinut ilmaan seitsemän kertaa ja otetaan kiinni vain kuusi kertaa. Sillä viimeisellä kerralla saat tulla omille jaloillesi.

Onnea ja suurta Jumalan siunausta, Keijo-veljeni, kaikkien perheenjäsenten ja sisarusten puolesta. Anna torven soida ja vietä hyvää syntymäjuhlavuottasi.

Näin toivottelee isobroidisi Japanista.

Reijo Blommendahl

Jaa
Yhdysvalloissa korona toi kokoussurffailua ja seurakunnasta etääntymistä – tutkimuksen mukaan nettijumalanpalveluksiin osallistumisessa näkyy selvä ikäryhmien välinen ero
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!