Sunnuntai 31. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Helka, Helga, Helge, Helga
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Merkkipäiviä: Kari Kieksi 60 vuotta

Kari Kieksi vaimonsa Annin kanssa, joka täytti juuri 50 vuotta. Onnittelumme! Kuva: Markku SaikkonenNaantalin helluntaiseurakunnan paimen Kari Kieksi täyttää 60 vuotta 8. helmikuuta. Tultuaan uskoon vuonna 1978 hän koki Jumalan kutsun hänen valtakuntansa työhön.

Vuodet maallisessa työssä samalla Jumalaa lahjoillaan palvellen valmistivat Karia kokoaikaiseen evankeliumin työhön. Tämä toteutuikin kirjaimellisesti syksyllä 1988, kun hän myöhäisen työvuoronsa päätyttyä meni nukkumaan. Hän kuuli selvästi, kuinka Jumala kysyi: ”Oletko valmis lähtemään?”

Jumala oli valmistanut häntä niin, että vastaus oli selvä: ”Kyllä, mutta mitä vaimoni Anni sanoo?” Tähän Jumala vastasi: ”Se asia on jo hoidettu.” Kari oli mennyt naimisiin vaimonsa Annin kanssa vuonna 1985, ja Jumala oli tahollaan valmistanut myös Annia tähän.

Kari irtisanoutui maallisesta työstään ja lähti Israeliin kibbutsiin yhdessä vaimonsa Annin kanssa, joka oli tällä välin valmistunut laboratoriohoitajaksi.

Kibbutsille lähdössäkin oli selvä Jumalan johdatus. Sinne tultuaan he olivat kibbutsilla työskentelevien suomalaisten kanssa retkellä, yhteensä noin 50 henkilöä kahdella bussilla. Bussien pysähtyessä eräs sisar tuli sanomaan hänelle, että suomalaisille on pidettävä raamattutunteja ja että ”Sinä pidät, aloitetaan torstaina”.

Niin Kari, paitsi että evankelioi kibbutsilla, piti vuoden verran aina torstaisin raamattutunteja. Kuulijoina oli 20–40 suomalaista vapaaehtoista. Tässäkin toteutui Jumalan selvä johdatus. Kun ollaan uskollisia ja kuullaan hänen ääntänsä, kaikki toteutuu.

Karin ja Annin palattua kibbutsilta he kävivät vuonna 1990 Lehijärven Raamattuopiston, minkä jälkeen Kari tuli Turun helluntaiseurakuntaan Timoteus-oppilaaksi. Tämän jälkeen Kari palveli paimenena Äetsän baptistiseurakuntaa 1992–1994 ja sananpalvelutyössä Turun baptistiseurakuntaa 1995–2000 suorittaen samalla Isossa Kirjassa BA-tutkinnon.

Tämän jälkeen Jumala kutsui heidät Viroon valtakuntansa työhön Kohtla-Järvelle, joka on Koillis-Virossa maan viidenneksi suurin
kaupunki. Tähänkin liittyi Jumalan selvä johdatus.

Viron-jakson jälkeen Kari on perheineen palvellut uskollisesti Naantalin helluntaiseurakuntaa vuodesta 2007 lähtien yhtä välivuotta lukuun ottamatta. Vaimonsa Anni on palvellut miehensä rinnalla seurakunnassa moninaisissa tehtävissä, samoin kuin musiikillisesti lahjakkaat tyttäret Suvi-Tuulia, Sini-Ilona ja Salla-Maaria. On ollut esimerkillistä nähdä perhe säännöllisesti omalla paikallaan Sanan kuulossa ja palvelemassa mitä moninaisimmissa tehtävissä.

Seurakuntatyö on Karinkin mukaan vuosien saatossa muuttunut. Aikaisemmin pantiin seurakunnissa enemmän painoa Raamatun  tutkimiseen, rukoukseen ja Sanan julistamiseen. Nyt odotetaan enemmän valmista jumalasuhteessa oman aktiivisen etsimisen ja rukoustaistelun sijasta. Odotetaan heti vastauksia. Monissa asioissa, joihin Raamatun opetuksen mukaisesti puututtiin aikaisemmin  seurakunnissa, on lipsuttu.

Karin rukouksena on, että olisi enemmän kaipuuta Pyhällä Hengellä täyttymiseen sekä armolahjojen anomiseen ja käyttämiseen. Nuorille hän antaa viestinsä: Kannattaa palvella Herraa ja kysyä Hänen teitänsä. Vieläkin Jumala kutsuu työhönsä. On ihanaa kulkea Jeesuksen toisen tulemuksen odotuksessa.

Naantalin helluntaiseurakunta toivottaa paimenelleen Kari Kieksille perhekuntineen Jumalan runsasta siunausta merkkipäivänä.


Matti Salo

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!