Lauantai 30. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Pasi, Rurik
Julkaistu 5.5.2016 00:00

Merkkipäiviä: Kalevi ja Pirjo Marin 150 vuotta

Marinit juhlivat tänä vuonna myös 50-vuotishääpäivänsä. Liitto on pysynyt harmonisena Jumalan, hyvien ystävien ja avioliittoleirien ansiosta.Pirjo ja Kalevi Marin täyttivät huhtikuun lopulla yhteensä 150 vuotta. Noista vuosista he ovat yhteensä olleet 25 vuotta eläkkeellä.

– Mielenkiintoista on se, että eläkepäivät ovat täyttyneet hyvin monenlaisista talkootehtävistä ja -toimista, joita Jumala on rakkaudessaan eteemme asettanut, pariskunta pohtii.

Kalevi on yhdistänyt lähetystyöntekijän innokkuuden ja rakennusmestarin tarkkuuden. Lähetystyön rakennusprojekteja hän on vetänyt muun muassa Nigeriassa, Mongoliassa, Malawissa ja Israelissa. Viime vuosien projekteista tunnetuin lienee Mongolian radiotalo, jossa toimii suosittu kristillinen radiokanava. Kaikkiaan Kalevi on käynyt 64 maassa. Yhdessä kaksilapsinen perhe on asunut aikanaan muun muassa Saudi-Arabiassa.

Pirjo on ollut palkkatyössään yli 30 vuotta lastentarhanopettajana ja päiväkodin johtajana. Nyt eläkkeellä hän toimii Fida Internationalin kirpputorilla Keravalla ”kassaneitinä”, Radio Deissä vapaaehtoisena, sekä seurakunnan diakoniatyössä Keravalla ja lähetystoimikunnassa.

– Tärkeä tehtävä on myös tyttärenpojan Hugon tarvitsema kuljetusapu harrastuksiin ja kristilliseen kouluun, Pirjo Marin kertoo.

Sydämellä juutalaiset

Marinien sydämen asia on myös rakkaus juutalaisiin.

– Liettuassa tapasimme huhtikuussa juutalaisia Siauliain kaupungissa. Heitä on siellä on noin 160, joista seitsemän on kokenut holokaustin omakohtaisesti.

Liettuassa tapahtui 1940-luvulla saksalaisten ja paikallisten natsien toimesta lähes täydellinen juutalaisten tuho. Maan noin 200 000 juutalaisesta jäi henkiin vain noin 10 000 ihmistä.

– Muutamien vuosien aikana olemme käyneet avustamassa Liettuan juutalaisia eri tavoin, ja  on ollut liikuttavaa todeta, kuinka lämpimästi he ottavat meidät vastaan.

Israelissa toimiva Raamatunkääntäjien koti on tullut Marineille tärkeäksi työkohteeksi. Tällä hetkellä Mirja ja Halvor Ronning johtavat maassa tehtävää raamatunkäännöstyötä.

– Viiden vuoden aika on saneerattu eri rakennuksia, ja Suomesta 43 vapaaehtoista on tehnyt rivakasti töitä muutama viikko kerrallaan, Kalevi Marin kertoo suomalaispanoksesta.

Jo 50 vuotta naimisissa

Kertomuksia ja kokemuksia kuunnellessa tulee mieleen, ehtiikö eläkeläinen levähtää lainkaan.

– Toki ehtii, Kalevi Marin naurahtaa.

– Musiikki, eteenkin kuorolaulu, uinti ja ulkoilu ovat kuuluneet molempien elämään nuoruudesta saakka.

Kalevin pitkät pyöräretket muun muassa Tuusulanjärven ympäri antavat fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Pirjolla puolestaan etenkin kirjallisuus antaa vastapainoa talkootyölle.

– Myös ystäväpiiri pitää pirteänä, ja railakas ajatustenvaihto ehkäissee dementiaa, Kalevi Marin arvelee.

Takana on jo pitkä avioliitto: 50 vuotta yhteistä taivalta tuli täyteen 8. tammikuuta.

– Kukapa olisi arvannut, että kaksi niin erilaista nuorta ihmistä löytää yhteisen sävelen. Suurena apuna harmonian löytymiseen ovat olleet avioliittoleirit muun muassa Isossa Kirjassa.

Vuonna 1988 Marinit menettivät Brysselissä opiskelleen vanhimman, vasta 20-vuotiaan tyttärensä. Hän menehtyi muutamassa viikossa sarkoomakasvaimeen.

– Elämä on kaikkinensa, valoineen ja varjoineen, ollut meille suuri lahja. Jokaisena päivänä pyrimme näkemään ne mahdollisuudet, joita Taivaan Isä meille antaa, Pirjo ja Kalevi Marin sanovat.


Anssi TiittanenPirjo ja Kalevi Marin pyytävät osoittamaan onnittelukukkarahat Mualimankaikkeus ry:lle, joka koordinoi apua Raamatunkääntäjien talolle. Pankkiyhteys: FI 84 5543 0120 0630 55. Viestiksi  ”Kalevi ja Pirjo 150 vuotta”.

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!