Keskiviikko 3. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Orvokki, Viola, Viola
Julkaistu 9.3.2016 00:00

Merkkipäiviä: Ismo Iljanto 70 vuotta

Ismo ja Helena Iljanto ovat palvelleet seurakuntia monilla paikkakunnilla Suomessa ja Ruotsissa.Sodan pilvet olivat juuri laskeutuneet mailleen, kun Iljannon perheestä kuului kummia: perheeseen oli syntynyt kuusikiloinen poikavauva.

Ismo syntyi Lappeenrannassa hyisenä tammikuun 27. päivänä vuonna 1946. Iljannon perheen kotipaikka oli Konnunsuo, jossa isä-Yrjö toimi vankilan virkailijana. Meitä lapsia oli ennestään jo kaksi, Mauri ja Marja-Leena.

Ismo varttui sisarusparvessa käyden koulua ja ollen mukana partioharrastuksessa. Murrosiässä Ismo aiheutti isälle harmaita hiuksia, mutta vaikeuksista selvittiin. Kansanopistoaikana Ruokolahdella elämä seestyi. Isän ja äidin rukoukset kuultiin, kun Ismo tuli uskoon.

Karjalan maat jäivät taakse, kun Ismo muutti Porin. Siellä Ismo kävi armeijan ja löysi elämänkumppaninsa Helenan. Seuraavaksi Ismo kävi Järvenpäässä nuoriso-ohjaajakurssin
ja muutti Ouluun. Perheeseen syntyi kolme lasta: Outi, Mira ja Hannu.

Oulusta perhe asettui Ruotsin Borlängeen. Siellä Ismolle tuli myös kaipuu syvempään hengelliseen elämään, ja se johti kasteelle ja helluntaiseurakunnan yhteyteen. Ismosta tuli pastori.

Seurakunnat, joissa Ismo on palvellut, ovat Tukholma, Uusikaupunki, Hyvinkää, Lappeenranta ja Nummela. Hänestä kasvoi vuosikymmenien aikana lämmin ja ihmisläheinen henkilö, josta pidettiin. Ismo Iljanto on jättänyt oman jälkensä helluntaiherätyksen historiaan.


Sinua siunaten ja onnitellen,

veljesi
Mauri Iljanto

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!