Keskiviikko 3. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Orvokki, Viola, Viola
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Merkkipäiviä: Esa Kuusinen 70 vuotta

Tammikuussa 2016 tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun Esa Edvin Kuusinen näki päivänvalon Margit ja Edvin Kuusisen esikoisena Tampereen Pispalassa.

Myöhemmin Esa sai kolme pikkusisarusta seurakseen perheeseen. Myös Fanny-mummu oli henkilö, jolla oli suuri merkitys Esalle hänen lapsuusaikanaan.

Aikuiseksi vartuttuaan nuori Esa ei jäänyt toimettomaksi, vaan sai ahkeruutensa ansiosta työtä usealta ammattialalta. Tulevaan vaimoonsa, Tuulaan, Esa tutustui työpaikallaan Pitkäniemen sairaalassa 1960-luvulla. Häitään Tuula ja Esa viettivät vuonna 1969. Perheeseen syntyi kolme lasta.

Nuorena Esa oli erittäin sitoutunut työntekijä niin ammatissaan kuin toimissaan työnsä ulkopuolella. Hänen tapoihinsa kuului jo tuolloin työtehtävien aktiivinen ja huolellinen hoitaminen.

Vuosi 1979 merkitsi Esalle voimakasta hengellistä heräämistä ja muutoksien aikaa. 33-vuotias nokialaismies kohtasi tuolloin Jeesuksen Herranaan ja tuli uskoon. Koko Kuusisen perhe koki saman muutoksen.

Sydämen kutsun innoittamana Esa aloitti pian uskoon tultuaan evankeliumin työn. Romanityö muodostui 1980-luvun alussa rakkaaksi palvelustehtäväksi Nokialla. Vuonna 1983 Esa ja Tuula perheineen muuttivat Valkealan Tuohikottiin, jossa heillä alkoi muutaman vuoden pituinen työsarka Kristillisen alkoholisti- ja narkomaanikodin palveluksessa.

Seurakuntatyö on aina ollut lähellä Esan sydäntä. Vuosien 1983 ja 2014 väliseen ajanjaksoon mahtuu useita eri seurakuntia ympäri Suomea, joita Esa sai palvella. Paimenen tehtäväänsä hän hoiti vuosikymmenten aikana alttiisti ja voimiaan säästelemättä.

Kutsu idäntyöhön alkoi voimistua 1980-luvun lopussa, ja Esa aloitti kolmen vuoden pituisen venäjän kielen opiskelun. Opiskelujen päätyttyä 1990-luvun alussa Esa aloitti lähetystyöntekijänä Venäjän Karjalassa yhdessä vaimonsa Tuulan ja perheen kuopuksen, Saaran, kanssa.

Karjalassa Esa osallistui yhdessä muiden uskovien kanssa mittavaan rakennusprojektiin, jonka tuloksena vanhasta venäläisestä pioneeritalosta syntyi kaunis rukoushuone pitkärantalaisille.

Useat ihmiset Pitkäranta–Salmi– Impilahti -alueelta vastaanottivat Jeesuksen Herranaan ja halusivat käydä uskovien kasteella. Hedelmällinen työ Karjalassa kesti seitsemän vuotta, ja se sisälsi laajasti myös humanitaarista avustustyötä alueella. Kuusiset saivat venäläisistä uskonveljistään ja -siskoistaan rakkaita esirukoilijoita ja ystäviä.

Eläkkeelle vuonna 2014 jääneelle Esalle tärkeimpiä asioita elämässä ovat edelleen Jeesuksen henkilökohtainen tunteminen, seurakunta ja perheen ja läheisten hyvinvointi. Eläkepäiviään Porin Ahlaisissa viettävän Esan voi usein tavata yhdessä mielipuuhistaan, kalastuksen parista. Meren aallot, kalastus ja veneily ilahduttavat häntä suuresti. Eikä ihmisten kalastaminenkaan ole eläkepäivinä unohtunut – Jeesuksesta kertominen on Esalle yhtä luontevaa nykyään kuin uskoon tultuaankin.

Omien sanojensa mukaan Esa ei juhli tammikuista merkkipäiväänsä. Saattaa kuitenkin olla, että oven taakse ilmestyy yllättäen oma jälkikasvu eli kolme lasta puolisoineen ja kahdeksan lastenlasta. Siunatulle Jumalan miehelle on käynyt samoin kuin hän itse on muita  pettanut: ”Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.” (Matt. 6: 33.)

Kiitollisina pyyteettömästä ja nöyrästä palvelustyöstä meitä kaikkia kohtaan, rakasta ”Eskamoamme” sydämellisesti onnitellen ja Jumalan runsasta siunausta elämääsi toivottaen

Lapset perheineen

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!