Keskiviikko 3. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Orvokki, Viola, Viola
Julkaistu 9.3.2016 00:00

Merkkipäiviä: Arto Hintsanen 60 vuotta

Kuva: Eero KetolaArto Hintsanen syntyi Tampereella 5.3.1956. Hänen ollessaan nelivuotias perhe muutti  Vammalaan ja parin vuoden kuluttua Kuopioon, jossa Arto asui ensimmäiset kouluvuotensa.

– Kotini ei ollut mitenkään uskonnollinen. Kuopion ajoilta muistuu mieleeni, kun paikallisessa helluntaiseurakunnassa oli lapsille tarkoitettu filmi. Vanhemmat sisarukseni saivat mennä katsomaan sitä, mutta minä en. Syyksi isäni ilmoitti sen, että olin vielä niin pieni, että minut voidaan aivopestä. Ironista siinä vain on se, että olen  lapsuudenperheestäni ainoa, joka nykyään kuuluu helluntaiseurakuntaan, hän muistelee.

Perhe muutti Kuopiosta Forssaan, jossa Arto vietti nuoruutensa. Hän tapasi rukousvastauksena Tainan, jonka kanssa hän avioitui vuonna 1979. Perheeseen syntyi viisi lasta, jotka ovat nyt jo muuttaneet pois kotoa.

Arto sai työpaikan Finlaysonin muovitehtaalta. Urheilu täytti nuoren miehen vapaa-ajan.

– Pelasin jääkiekkoa, jalkapalloa, koripalloa ja lentopalloa. Lasten tultua harrastusikään valmensin heitä. Vuonna 1986 rakensimme talon pieneen Torron kylään, Forssan ja Someron puoliväliin, jossa olemme siitä asti asuneet.

Monessa mukana

Vaikka Hintsasten elämä oli kaikin puolin kunnossa, silti jotain puuttui.

– Viikonloppujuomiset olivat oikeastaan urheilun ohessa se, mitä siinä vaiheessa elämältä odotin. Ihme että avioliittomme säilyi niinä vuosina ehjänä.

Taina tuli uskoon vuonna 1988 ja kertoi innoissaan löydöstään aviopuolisolleen. Puolentoista vuoden kuluttua myös Arto antoi elämänsä Jeesukselle.

Arto kastettiin Forssan Saalemissa, ja kolme kuukautta kasteen jälkeen hän täyttyi Pyhällä Hengellä.

– Seurakunnassa olin monessa mukana, siivousryhmästä alkaen. Todistelin kokouksissa ja kävin teetuvalla sekä aloin oman työni ohessa pitämään nuorten iltoja. Siitä se oma hengellinen työurani alkoi.

Vuonna 1996 Forssan helluntaiseurakunta palkkasi Arton nuorisotyöntekijäksi.

– Parhaimmillaan silloin nuortenilloissa kävi viitisenkymmentä nuorta. Se oli silloin muutenkin hyvää aikaa, seurakunta kasvoi yli 20 jäsenellä vuodessa.

Sittemmin Arto toimi muutaman vuoden koko seurakunnan ainoana pastorina, kunnes Tapio Sopanen tuli johtavaksi pastoriksi. He työskentelivät yhdessä kolmisen vuotta.

Toiveena kasvu

Vuonna 2007 Arto siirtyi Someron helluntaiseurakunnan pastoriksi.

– Siellä olen nyt ollut runsaat seitsemän vuotta ja viihtynyt todella hyvin. Vaikka seurakunta on pieni, se on kuitenkin aktiivinen ja henki on hyvä. Keski-ikä on korkea, mutta silti teemme myös lapsityötä, johon kuuluvat lastenleirit ja uudelleen aloitettu pyhäkoulutyö. Kids' Action -tapahtumia järjestämme yhdessä vapaaseurakunnan kanssa.

Arton Taina-puoliso on seurakunnan toinen evankelista, joka toimii myös pyhäkouluvastaavana.

– Yhdeksästä omasta lapsenlapsestakin jo kuusi on käynyt ”mamman” pyhäkoulussa, Arto
iloitsee.
 
Someron helluntaiseurakuntaan kuuluu tällä hetkellä 49 jäsentä.

– Joskus ahdistaa, kun miettii sitä, millä saisi seurakunnan kasvamaan. Toki muutamien muuttaneiden tulo on meitä virkistänyt. Paljon on Jumalan sanaa kylvetty, ja uskomme, ettei sana koskaan tyhjänä palaa. Jumala on heikoissa väkevä, ja hän voi käyttää jokaista meitä työssään, jos vain haluamme sydämestämme seurata Jeesusta. Meidän tulee kuunnella, mitä Herra meille puhuu, ja rohkeasti toimia sen mukaan. Siinä on edelleen toimivan seurakunnan siunaus.


Eero Ketola


Arton elämänkerta on luettavissa osoitteessa www.someronhelluntaiseurakunta.fi -> Uskon ABC -> Artsi (linkki sivun alalaidassa).

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!