Lauantai 6. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Kustaa, Kyösti, Kustavi, Gustav, Gösta, Gustava
Julkaistu 11.8.2016 00:00

Merkkipäiviä: 70 vuotta nuori Paavo Kokkonen

Paavo ja Marjatta Kokkosen elämä on kertomus kiitollisuudesta Jumalan armollista hyvyyttä kohtaan.

Kauaksi ovat jääneet jo yhdessäoloajat lintukodossamme Pihtiputaalla Alvajärven rannalla. Siellä saimme uskosta tietämättömän kodin lapsina vastaanottaa Jumalan kutsun palvelukseensa, josta tulikin meille kaikille merkittävin menestystekijä elämässämme.

Paavo, sinut Jumala valitsi, varusti ja valtuutti 13-vuotiaana rakentamaan seurakuntaa voimallisesti profetian armolahjalla. Mielestäni liiankin pian elämä vei sinut pois kotoa, olithan joutunut isämme kuoltua lapsista vanhimpana sovittamaan aikuisen valjaita kannettavaksesi. Muistatko kotonamme koolle kutsumasi kriisipalaverin isän kuoltua ja pian äidin saatua veritulpan, kun pohdimme 10-, 13- ja 14-vuotiaina, miten selvitään, jos äitikin kuolee? Selvittiinhän siitä, eikä äitikään siihen kuollut.

Avioiduttuasi Marjatta Selkäinahon kanssa Jumala on siunannut teitä neljällä lapsella ja yhdeksällä lastenlapsella. Kiireisestä ja vaatimuksilla täyttyvästä ajasta huolimatta te pystyitte luomaan kodin, jossa vallitsee erinomaisen hyvä keskinäinen yhteys edelleenkin. Yhdessä tekemisen siunaus on saanut jatkumoa lasten perheissä.

Lasten kanssa rakennetut autot ja crossailu metsissä antoivat rohkeuden jo kolmelle lapselle ryhtyä yrittäjiksi, pojat nimenomaan suurten autojen parissa.

Palvelijan armolahja yhdistettynä evankeliointiin elämäntapana on ollut tunnusomaista perheellenne. Eri kotiseurakunnissa Paavo on palvellut vanhimmistoveljenä, pastorina ja sielunhoitajana. Marjatta on työskennellyt keittiössä, juhlien järjestämisessä, musiikkitoiminnassa ja ties missä kaikessa muussa. Lapset tietenkin kaikessa mukana.

Israel ja työ juutalaisten parissa ovat olleet Paavon ja Marjatan sydäntä lähellä. Monia olette auttaneet matkalle ”luvattuun maahan” kuin myöskin kotiutumaan sinne. Paavo on myös hankkinut ryhmiä Israel-matkoille.

On suurenmoista havaita ja kuulla se kiitollisuus, joka teillä on Jumalalle hänen hyvyydestään. Paavon on kertonut, kuinka sinä Marjatta olet ollut suuri Jumalan lahja miehellesi ja perheellesi. Puolisoiden välinen rakkaus on kotien ja nimenomaan lasten rikkaus, muu onkin enemmän kehällistä lasten kannalta.

Nyt työkiireet ovat väistyneet ja olette saaneet tilaa toisillenne. Jälkikasvu kilpailee ajastanne, ja te saatte nauttia pappana ja mummina olemisesta. Olette tulleet hyvin merkitykselliseen aikaan ja mieluiseen tehtäväkenttään, jossa voi olla entistäkin enemmän saatavilla lasten ja lastenlasten elämässä.

Nauttikaa tästä kaikesta ja välillä tietenkin kesätuulesta kasvoillanne moottoripyöräretkillänne, Gospel Ridersin mukana tai kahdestaan. Jumala on antanut tämän nautittavaksenne, ja hei, paras on vielä edessä, koska tienne kirkastuu kirkastumistaan aina täyteen päivään saakka.


Kunnioittavasti, arvokkaasta elämäntyöstänne teitä onnitellen pikkuveljesi

Veikko Kokkonen



Paavo ja Marjatta viettävät syntymäpäivää läheistensä keskellä.

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016






Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!