Sunnuntai 7. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Suvi, Robert, Roope, Robert, Robin
Julkaistu 31.3.2016 00:00

Lavrenchukit: Missiona musiikki

Perheen kasvun myötä Lavrenchukien yhtyeen nimikin muuttui. - Tästä vuodesta lähtien olemme Lavrenchukin ISO perhe.Yhdeksän vuotta sitten Lavrenchukin perhe yhdisti voimansa ja aloitti työn hengellisen musiikin parissa Suomessa. Aluksi ikäero perheenjäsenten välillä tuntui jopa erikoiselta eikä musiikin tekemisen tasokaan ollut samanlainen.

– Se oli silti Jumalan mielestä sopiva kokoonpano. Vuosien aikana olemme huomanneet, että Herramme standardit eroavat suuresti meidän ihmisten standardeista.

Perheen vanhemmilla oli Suomeen tultuaan jo useiden vuosien kokemus harmonikka- ja pianotaiteilijoina. Vanhin poika Seva, tuolloin 13-vuotias aloitteleva trumpetisti, liittyi mukaan orkesteriin. Aluksi perhe konsertoi triona. Pikkusiskot Anastasia ja Alena tulivat mukaan pari vuotta myöhemmin laulajina. Musiikkiperhe Lavrenchuk oli syntynyt.

– Alku oli haasteellista kulttuurieron ja heikon kielitaitomme vuoksi. Ajan kuluessa konserttien määrä kasvoi ja tiesimme, että meidän kannattaa jatkaa. Rakastamme suomalaisia, ja tänä päivänä voimme todistaa siitä, miten Herra on siunannut meitä tämän kansan parissa. Meillä on ystäviä ympäri maata – Sodankylästä Helsinkiin.

Muusikon työ kuin uskovan elämää

Perheen poika Seva vertaa muusikon työtä kristityn päivittäiseen uskonelämään.

– Sitä pitää harjoittaa. Systemaattisella työllä saadaan aikaan muutoksia ja vaikeatkin kappaleet alkavat tuntua helpoilta.

– Samoin usko ilman tekoja on voimaton. Heti kun pysäytät hengellisen kasvusi, Jumalan vaikutus elämässäsi vähenee. Niin on soitonkin kanssa. Jos jätät yhdenkin harjoituksen väliin, taso laskee.

Lavrenchukin perhe palvelee Herraa kaikesta sydämestään. Musiikki on heille väline, jolla he antavat ylistyksensä Luojalle.

– Jokainen konsertti on viikon kohokohta, jossa näemme, oliko viikko tuottava. Jos kuljemme Jeesuksen seurassa, tilaisuuksien aikana Herra on läsnä, jos emme, konsertissa kuuluu pelkkää musiikkia.

– Toivomme, että musiikkimme täyttäisi kuulijamme ja meidätkin Pyhällä Hengellä, jolloin saisimme kaikki uudistua Jumalan henkilökohtaisen kosketuksen kautta ja levittää ilosanomaa tämän päivän keskellä.

Terveisiä Luvatusta Maasta

Lavrenchukin perhe on juuri palannut Israelin-kiertueelta, jolla he pitivät kuusi konserttia ja matkustivat yhdeksän päivän aikana puolentoista tuhatta kilometriä. Tänä keväänä on luvassa myös uusia seurakuntavierailuja Suomessa. Alkutaipaleen triosta kahdeksi kokoonpanoksi kasvanut Lavrenchukin ISO perheorkesteri katsoo tulevaisuuteen iloisin mielin.

– Tänä päivänä matkustamme yhdeksän hengen voimin ja palvelemme kahtena perheenä, sillä poikamme Seva on mennyt naimisiin. Nyt meitä on siis isä, äiti, kuusi lasta ja miniä.

– Tulevaisuudessa haluamme ottaa ohjelmistoon enemmän heprealaista musiikkia mutta omilla sovituksilla. Olemme huomanneet, että kun esimerkiksi Hava nagila lähtee soimaan, Suomessa ei yleensä hypätä tanssimaan ja riemuitsemaan samalla tavalla kuin Israelissa. Siksi rauhallisempi, klassisempi juutalainen sovitus sopii paremmin suomalaiseen korvaan.


Hanna-Kaisa Rahikainen

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!