Tiistai 2. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Virve, Virva
Julkaistu 29.1.2021 09:36

Lähetysjohtaja Frank Dietz jätti suuren perinnön

Frank Dietz oli Suomen OM:n ensimmäinen toiminnanjohtaja.

Suomen Operaatio Mobilisaation (OM) ensimmäinen toiminnanjohtaja Frank Dietzmenehtyi nopeasti edenneeseen syöpään 11.1.2021. Vuonna 1939 syntynyt Dietz oli rakastettu lähetysjohtaja, armoitettu raamatunopettaja, rohkaisija ja sielunhoitaja.

 

Frank ja hänen suomalainen vaimonsa Anneli olivat lähetystyössä ja sananjulistajina monissa maissa. Heidät vihittiin avioliittoon Iranissa. He tekivät merkittävän työrupeaman 1960-luvulla Intiassa ja Nepalissa. He olivat 13 vuotta lähetyslaivoilla MV Logoksella ja MV Douloksella kiertäen lukuisissa maissa Aasiassa, Afrikassa, Euroopassa ja Etelä-Amerikassa. Siellä Frank Doulos-laivan johtajana innosti eteläamerikkalaisia lähtemään lähetystyöhön.

 

Aiemmin Frankin vieraillessa Suomessa vuonna 1965 hänen lähetystyöhön innostamisensa synnytti suomalaisissa nuorissa ja opiskelijoissa halun lähteä lähetystyöhön ympäri maailmaa. Siitä sai alkunsa lähetysjärjestö Operaatio Mobilisaation Suomen-työ.

 

Frank Dietz vieraili usein Suomessa ja oli kutsuttuna puhujana monissa seurakunnissa ja lähetystilaisuuksissa ympäri maan. Kun satoja suomalaisia oli ollut OM:n työssä, Suomesta alkoi kuulua toivomuksia, että tänne pitää avata OM:n toimisto.

 

Frank ja Anneli kutsuttiin johtamaan tätä työtä vuonna 1975. Frankista tulikin Suomen OM:n ensimmäinen toiminnanjohtaja vuosiksi 1975–1976. Dietzit vierailivat Suomessa säännöllisesti. He kävivät täällä viimeisen kerran vuonna 2015 Suomen OM:n 50-vuotisjuhlassa.

 

Viimeiset pari vuotta Frank oli vaimonsa Annelin omaishoitaja. Anneli ja heidän kaksi tytärtään perheineen jäävät kaipaamaan rakasta aviopuolisoa ja isää.

 

Jäämme kiitollisina muistamaan Frank Dietziä ja kiitämme Herraa siitä, miten hän on ollut mukana Suomen OM:n työssä ja tuonut merkittävän panoksen maailman lähetyksen hyväksi.

 

 

Asko Alajoki

 

Frank Dietzin työtoveri ja Suomen OM:n toiminnanjohtaja vuosina 1976–1998Jaa
Vuoden kristillinen kirja valitaan jälleen syksyllä – valinnan tekee Turun piispa Mari Leppänen
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
Puolisoa etsivät niin nuoret kuin uudelleen avioituvat – ”Tinder-palvelussa yhä enemmän kristittyjä”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!