Sunnuntai 25. elokuuta.
Nimipäivää viettää Loviisa, Lovisa, Louise
Julkaistu 7.8.2019 07:36

”Kyllä sä vielä romahdat”

MikroRabbi -raamattuohjelman aikanaan luonut Miika-Markus Järvelä on muuttopuuhissa. Suuntana on Joensuu ja opiskelut yliopistolla. Kuva: Nelli-Jasmin Järvelä

En koskaan unohda hetkeä, kun sain ottaa syliini tyttäreni Nelli-Jasminin hänen ollessa käärittynä kapaloon syntymän­sä jälkeen. Olen saanut viettää hänen kanssaan monia unohtumattomia hetkiä. Erikoisesti muistan tilanteen, jolloin pyy­sin häneltä anteeksi omaa äk­kipikaisuuttani ja vihaisuuttani.

 

Kun kaipaan piristystä, läh­den kävelylle luontoon tai pyö­räilemään. Myös todella kuu­ma sauna ja kylmä avanto piris­tää niin, että tuntuu kuin jotain piristävää ainetta olisi pistetty suoraan suoneen. Oikein han­kalien tilanteiden jälkeen väsy­tän itseni kuntosalilla tai pyöräl­lä, ja yleensä lähes kaikki mur­heet katoavat.

 

Lapsuuden haaveammatti­ni oli astronautti tai sukeltaja. Astronauttia musta tuskin tu­lee, mutta sukeltamisen opette­leminen on haavelistalla.

 

Kun katson peiliin, näen iloi­sen täysvallattoman leskimie­hen, joka on Jumalan armosta selvinnyt maaliskuussa tapah­tuneesta vaimon kuolemasta käsittämättömän hyvin. Itsekin ihmettelen ja olen Taivaan Is­källe niin kiitollinen, että liiku­tun kun asiaa pohdin. Lisäksi kivana bonuksena peilistä katsoo lähes 30 kg vähentynyt miekko­nen, jonka askel on paljon ke­vyempi kuin puoli vuotta sitten.

 

Tuoreelta leskimieheltä ky­sytään useimmin, että kuin­ka olet toipunut vaimosi kuolemasta. Ja kun kerron, että voin hyvin ja mitä elämääni kuuluu, niin aika usein huomaan epäi­leviä katseita ja varoituksia sii­tä, että kyllä sä vielä romahdat. Joskus on myös suoraan eh­dotettu tai järjestelty tapaami­sia mielenkiintoisten ihmisten kanssa.

 

Vaimossani Hannassa arvos­tin erityisesti hänen rakastavaa ja uhrautuvaa asennetta minua ja tytärtäni kohtaan. Hannan unelma oli olla äiti ja miehen­sä tuki. Ne tehtävät hän hoiti esimerkillisellä antaumuksella, ilolla ja rakkaudella.

 

Tamperelaiseksi tunnistan it­seni erityisesti siksi, että kuu­lemma puheestani kuulee Tampereen murteen selvästi. Lisäksi olen erityisen iloinen siitä, että Tampereella rakennetaan en­nakkoluulottomasti isoja juttuja, esimerkiksi ratikka ja kansi rautatien päälle.

 

Olen muuttamassa Joensuu­hun opiskelemaan psykologi­aa. Uudessa elämänvaiheessa minua jännittää kuinka hyvin saan järjestettyä työn, opiske­lun, sosiaalisen ja hengellisen elämän tasapainon. Haluaisin löytää mahdollisimman itsenäi­siä työntekijöitä, jotta voin itse keskittyä opiskeluun.

 

Jos pitäisi aloittaa jokin uusi ura, se voisi olla psykiatri. Mie­tin lukion jälkeen lääkärin ja tekniikan välillä ja valitsin tek­niikan. Mutta tekniikka oli hyvä valinta, ja nyt psykologi-opinnot täydentävät hyvin kokonai­suutta ja siinä mielessä olen tosi tyytyväinen. Elämäni aikana olen opiskellut aika montaa jut­tua, kun olen niin poikamaisen innostunut monesta asiasta.

 

Rakastan keskustella erilaisis­ta asioista ihmisten kanssa, jot­ka ovat intohimoisesti innostuneita omista mielenkiinnon kohteistaan. On äärettömän mielenkiintoista keskustella eri alojen ammattilaisten kans­sa heidän sydäntään lähellään olevista asioista.

 

Rukoilen, että voisin omalla elämälläni edes pikkuisen hei­jastaa sitä rakkautta, mitä itse olen rakastavalta Taivaan Isältä itse saanut. Rukoukseni on, että voisin itse olla tyyni ja rauhalli­nen kaiken sen myrskyn keskel­lä, missä oman elämäni paatti nyt seilailee. Riippumatta olo­suhteista uskon, että Isä voi an­taa levon ja rauhan mun ja mui­den ihmisten elämään.

 

Jeesus merkitsee minulle to­della paljon. Ilman Jeesuksen ristinkuolemaa minulla ei oli­si minkäänlaista mahdollisuut­ta kelvata kaikkivaltiaalle Ju­malalle. Jeesuksen ristin juurel­le voin tuoda päivittäin kaikki epäonnistumiseni ja rikkinäi­syyteni, ja sieltä virtaa armo ja rauha. Ja onneksi Jeesus ei vain kuollut ristillä, vaan hän nousi ylös kuolleista, ja siinä on kristinuskon ydin.

 

Anssi TiittanenJaa
Myyntityössä on oltava valmis sitoutumaan asiakkaaseen
Muuttunut mies muuttamassa muutoksen keskelle
Brasiliasta Pohjolaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!