Kuoleman uhalla evankeliumin asialla

Shania ja Shino Gabo ja Niilo Närhi rukoilivat Espoon helluntaiseurakunnassa tehtävän muslimityön puolesta ja siunasivat työntekijöitä. Raskaasta tiestä huolimatta Gabot ovat iloisia saadessaan palvella evankeliumin työssä. Yhteistyö Avainmedian kanssa on nimensä mukaisesti avainasemassa mahdollistamassa audiovisuaalista mediatyötä somalien parissa.Espoon helluntaiseurakunnassa kuunneltiin 23. marraskuuta henkeä pidätellen, kun somalialainen pariskunta Shania ja Shino Gabo kertoivat kutsumuksestaan evankelioida maanmiehiään – tappouhkauksista huolimatta.

Englannissa asuva Gabon pariskunta on juuri aloittanut yhteistyön Avainmedian kanssa somalien tavoittamiseksi.

– Jumala kutsui minut muslimityöhön jo yhdeksänkymmentäluvulla, Niilo Närhi Avainmediasta kertoo.

Vuosien mittaan hänen sydämessään on säilynyt kipu juuri muslimisomalien voittamisesta Kristukselle.

Kun Närhi viime keväänä Espanjassa muslimityön konferenssissa tapasi Gabot, he hämmästyksekseen huomasivat, että heillä on sama näky: viedä evankeliumia somaleille erityisesti median välityksellä.

Tärkeä audiovisuaalisuus

Nopealla aikataululla kolmikko teki parikymmentä videota, joissa Gabot kertovat elämästään ja uskoontulostaan ja opettavat. Lisäksi avattiin evankelioiva internetsivusto.

– Internet on ehdottomasti paras tapa tavoittaa somaleja, Shino Gabo ja Niilo Närhi toteavat.

– Monet somalit ovat luku- ja kirjoitustaidottomia, mutta he rakastavat katsella ja kuunnella videoita, Shino tarkentaa.

Kaksi vuotta sitten Ruotsissa pidetyn konferenssin jälkeen Gabot päättivät tehdä rohkean teon ja haastoivat kristittyjä somaleja todistamaan julkisesti uskostaan. Viisitoista uskalikkoa lähti mukaan. Videot ladattiin YouTubeen, ja välittömästi somaliyhteisöt räjähtivät.

– Videoilla esiintyvät alkoivat saada rajuja tappouhkauksia, Shino muistelee apeana.

– Imaamit kokoontuivat yhteen ja päättivät julistaa meille fatwan eli kirouksen. Se tarkoittaa, että jokainen, joka kohtaa meidät, on velvollinen tappamaan meidät, Shino tarkentaa.

Ei enää sataprosenttinen muslimimaa

Vastustuksesta huolimatta somaleja alkoi tulla uskoon. Seuraava kokoontuminen pidettiin Norjassa, ja taas kuvattiin lisää videoita. Ensimmäisen videon jälkeen yli 300 somalia on tullut uskoon.

– Nyt alkaa jo levitä tietoisuus siitä, että on todella olemassa somalikristittyjä, Shino kertoo.

– Enää ei siis päde vanha somalialainen sanonta, jonka mukaan Somalia on sataprosenttisesti muslimimaa, Shania hymyilee.

– Me itsekin olemme tästä eläviä todisteita.

Shino ja Shania toteavat, että Jumala rakastaa jokaista somalia, ja heille täytyy kertoa siitä.

– Olemme eturintamassa, ja yhdessä Avainmedian kanssa pääsemme todella evankelioimaan, rukoilemaan ja tukemaan somaleja ympäri maailmaa.

Avainmedian tukema somalinkielinen sivusto www.somalichristianlife.com on avattu lokakuussa. Sivustolta löytyy videoita, artikkeleja, todistuksia ja opetusta sekä somalinkielinen Raamattu.

– Uskomme, että nyt on Somalian aika Jumalan suunnitelmalle, Gabot sanovat.

– Voimme olla mukana tekemässä historiaa mutta ennen kaikkea rakastamassa heitä, jotka ovat saman Kristus-ruumiin jäseniä kanssamme.


Outi Lepistö”Oma äitini käski tappaa minut”


Gabon pariskunnan tie muslimeista kristityiksi sisältää dramaattisia käänteitä.

Harras muslimi Shania näki eräänä iltana videon, jossa kolme miestä ensin luki Koraania ja sitten katkaisi neljänneltä mieheltä kaulan. Shokissa ja pahoinvoivana näkemästään Shania kävi nukkumaan.

Samana yönä hän näki unen, jossa taivaasta laskeutui loistavan kirkas, valkopukuinen mies – Jeesus.

– Hän kutsui ihmisiä luokseen, ja kaikki polvistuivat hänen edessään, Shania muistelee.

Shania hämmentyi unesta ja kyseli mieheltäänkin, mistä voi olla kyse. Sitten hän näki uuden unen. Tällä kertaa hänen äitinsä käski Shaniaa lukemaan Koraania, mutta hänen suustaan tulivatkin täysin tuntemattomat sanat: ”Jeesus on tie, totuus ja elämä, eikä kukaan pääse Isän tykö muutoin kuin Hänen kauttansa.”

Shanian äiti raivostui ja huusi tyttärensä olevankin kristitty. Samassa Jeesus saapui uudelleen ja nosti hänet mukanaan taivaaseen.

– Taivas on todellakin totta, Shania kertoo kyyneleet silmissä.

– Siellä oli niin sanoinkuvaamattoman ihanaa, etten ikinä voi sitä unohtaa. Tässä oli se rakkaus, jota olin aina etsinyt.

Hälytyskellot soivat

Kun perhe kuuli Shanian kääntymyksestä, äiti käski Shinon tappaa hänet. Koko perhe, suku ja kaikki ystävät kääntyivät heitä vastaan.

– Hälytyskellot alkoivat soida päässäni, kun anoppi käski minua riistämään hengen rakkaalta vaimoltani ja lasteni äidiltä, Shino kertoo.

Hän päätti tarkistaa asian Koraanista, ja toden totta, kirjan mukaan tämä oli hyvän muslimin velvollisuus.

Shino piti kuitenkin vaimonsa puolia, vaikka yrittikin saada hänet palaamaan islamin pariin. Muutaman vuoden jälkeen heidän lapsensakin tulivat uskoon.

– Tässä vaiheessa hälytyskellot alkoivat uudelleen ja nyt toden teolla soida päässäni, Shino muistelee nauraen.

– Tämä oli väkevä sanoma ja sai minut todella miettimään, mikä on totuus.

Eräänä päivänä autossa istuessaan hän löysi hansikaslokerosta Raamatun. ”Jos todella olet oikea Jumala, osoita se minulle”, Shino rukoili ja avasi Raamatun. Kirja aukeni kertomukseen aviorikoksesta tavatusta naisesta, joka oli Shinolle tuttu myös Koraanista. Koraanin teksti päättyi siihen, että nainen kivitettiin kuoliaaksi. Jännittyneenä Shino jatkoi lukemista, kunnes tuli kohtaan, jossa Jeesus käski synnitöntä heittämään ensimmäisen kiven.

– Koraanissakin kerrotaan, että Jeesus ei tehnyt lainkaan syntiä, Shino kertoo liikuttuneena.

– Murruin täysin, kun ymmärsin, että Jeesus itse olisi voinut tuon kiven heittää. Hän ei tehnyt niin vaan armahti naisen.

Intohimona Jeesus

– Rakastuin välittömästi Raamattuun ja halusin ahmia lisää sen sanomaa, Shino kertoo.

– Kun jatkoin lukemista, tekstistä irtaantui yhtäkkiä lause, joka alkoi hyppiä silmissäni ylös alas: ”Jos te ette usko, kuka minä olen, te kuolette synteihinne.” Mielessäni yritin vastustella, mutta silloin eteeni nousi uusi teksti: ”Minä olen sinun pelastajasi.” Silloin raskas taakka putosi harteiltani ja täytyin valtavalla ilolla, hän muistelee hymyillen.

– Kun kerroin Shanialle, että löysin Raamatusta Jeesuksen, hän tuli vielä iloisemmaksi kuin minä, Shino nauraa.

– Jeesus antoi samalla meille molemmille suuren intohimon palvella häntä koko elämällämme. Hän halusi lähettää meidät kertomaan tästä perheillemme ja maanmiehillemme.


49/2016

UutisetIhminen viihtyy jumalanpalveluksessa, kun hän pääsee katselijasta osallistujaksi.
PääkirjoitusUseat seurakunnat tekevät parhaillaan jumalanpalvelusuudistuksia. Tavoitteena on uudistaa seurakunnan ilmettä, jopa koko seurakunnan elämää. Kokoukset toimivat usein ovena seurakuntaan, ja kirkon kynn...
Miten onEnsi vuonna juhlitaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Mitä helluntaiseurakunnat voisivat antaa juhlavuottaan viettävälle isänmaalle?

Vastauksena tähän Kotkan Syyspäivillä esiteltiin Parasta...
UutisetElokuva voi välittää evankeliumia yhtä voimallisesti kuin puhe, Saarijärvellä uskotaan.
UutisetHiljaiselon rikkomisella voi olla odottamattomat seuraukset.
UutisetKristinuskoa ja helluntailaisuutta haastetaan enemmän kuin koskaan. Siksi pitää paitsi opiskella teologiaa, myös palauttaa helluntailaisuuteen usko ihmeisiin ja Pyhän Hengen kasteeseen.

Näin ar...
UutisetEi ole vasta kuin muutama vuosi siitä, kun Suomessa taivasteltiin Kekkosen aikaista suomettumisen kulttuuria, Parempi avioliitto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen sanoi blogissaan viime vi...
UutisetJari-Pekka liikenneasemat lahjoittaa joulun Kultalyhde-lehden kaikkiin Joroisten kunnan talouksiin. Lehti jaetaan postin kautta. Yrityksen toimitusjohtaja Jari-Pekka Koponen haluaa näin levittää evank...
UutisetMaakunta haluaa turvata lähetystyön tulevaisuuden.
UutisetKäytetynkin tavaran voi laittaa esille tyylikkäästi.
UutisetSodan runtelemista kotimaistaan lähteneiden afrikkalaisten hätä koskettaa suomalaisavioparia.
UutisetTapahtumassa oli vahva yhteisöllisyyden tunne, nuorisopastori Juan Castillo kuvailee Oulussa toissa viikonloppuna järjestettyä Ytimessä-tapahtumaa.

– Koimme Pyhän Hengen läsnäolon voimakkaasti...
UutisetTyöpaikoilleen aamuvarhaisella kiirehtivät ihmiset saivat torstaina 1. joulukuuta mukaansa piparkakkupussin, jossa oli kaksi piparia ja joulurauhan toivotus.

Vantaalta kuusi vuotta sitten alkun...
UutisetVuonna 2014 vangittu kristitty 29-vuotias sudanilaisäiti Maria Ibraheem luki Raamattua telkien takana salaa öisin, kertoo The Christian Post.

Nuorta äitiä valvotti tyrmässä hänen alle kaksivuot...
Uutiset”Tyrmistyttävän harva” yhdysvaltalainen seurakunta puhui presidentinvaalien alla ehdokkaista, itse vaaleista tai kristittyjen velvollisuudesta äänestää niissä, selviää tutkimuskeskus Pew Researchin tu...
UutisetBritannian ministerit näkevät uskonnon ensisijaisesti ongelmana, väittää maan työväenpuolueen poliitikko ja entinen valtioneuvoston ministeri Stephen Timms.

Timms toteaa Christiantoday.comille,...
KolumniMottoni on, että elämässä tulee aina olla unelmia. Kun olin nuori vastauskoontullut tyttö, koin syvää väärinkäsittelyä rakkaassa helluntaiherätyksessäni. Sitä tapahtui kaikkine pakkoparannuksineen ja...
MielipideJeesuksen takaisin tulo ei ole uskoville pelon aihe, vaikka kukaan ihminen ei voi sanoa milloin se tapahtuu. On Jumalan viisautta, että meidän tehtäväksemme ei ole annettu laskea määräaikoja. Meidän t...
MielipideOlen laittanut merkille, että helluntailiikkeessä pastori-nimikettä käytetään jos minkälaisissa tehtävissä toimivan henkilön ”virkanimikkeenä”. Meillä on seurakunnissa lapsipastoreita, nuorisopastorei...
MielipideOlen saanut Jumalan armosta pitää Rukoillen eteenpäin -iltoja. En epäile hetkeäkään, ettei se ole ollut Jumalan tahto, koska Raamattukin sanoo: ”Rukoilkaa lakkaamatta.” Mutta meille ihmispoloisille yh...
MielipideOn surullista, miten nykyinen hallitus haluaa rajata kotihoidon tukea ja varhainen päivähoitoon siirtyminen on saanut yllättäen runsaasti mediassa palstatilaa. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on...
MuutMusiikin tyyleihin liittyvä erimielisyys on mahdollista ylittää, kun jumalanpalveluksen tarkoitus ja tehtävä ymmärretään oikein.
ArtikkelitIhminen on pohtinut elämän tarkoitusta halki ihmiskunnan historian. Tarve tarkoituksen ja merkityksellisyyden kokemiseen on suunnitelmallisen Jumalan kuvaksi luodun ihmisen ominaispiirre. Tämän tarpee...
PakinaNäin sanoo flegmaattinen ja yksinkertainen kalifi Harun-el-Pullah Ahmed Ahne -sarjakuvassa yksinvaltiaan auktoriteetillaan.

Ei ollenkaan huono idea, kyllä minäkin haluan olla hyvä. Ja kun oikei...
MuutGabojen tekemät videotodistukset kohahduttavat somaliyhteisöjä, mutta hengenvaarakaan ei estä heitä kertomasta Kristuksen rakkaudesta.
UutisetYhteenkuuluvuuden kaipuu vetää turisteja ja talvilintuja suomalaisiin seurakuntiin Espanjassa ja Thaimaassa.
Muut1980-luvun kristillinen suosikkiyhtye Freidiba Boodos esiintyy seurakunnissa talven aikana.
MuutTampereen helluntaiseurakunnasta alkanut ihmiskaupan vastainen Cotton-toiminta on pyörinyt vasta vajaan vuoden, mutta paljon on jo saatu aikaan. Alkuvaiheen painopisteenä on ollut tiedonhaku ja verkos...
PikavisiittiWilliam Atkinson on brittiläinen tohtori ja raamatunopettaja ja Euroopan helluntailaiteologien järjestön EPTAn (European Pentecostal Theological Association) puheenjohtaja. Hän työskentelee tunn...
MuutLähetysjärjestö One Way Missionin kahvilassa kokoontuu kristityksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita (iltalehti.fi 27.11.).

Vain pari monesta kymmenestä miehestä uskaltautuu valokuvaan seurakunt...
MuutSauna, sisu ja Sibelius. Siinä kolme sanaa jotka monen mielestä kuvastavat hyvin suomalaisuutta ja kansallista identiteettiämme.
Auttaja välttää romahduksen, jos hän pitää huolta itsestään
Yassir Eric auttaa entisiä muslimeja
”Toimivan idean synnyttäminen ei ole helppoa”
Jumalan tie olikin erilainen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!