Lauantai 19. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Reija, Torborg
Julkaistu 27.8.2020 10:01

Korona pelastaa jumiutumiselta

Koronapandemia suostuttelee, jopa pakottaa, seurakuntia ja kristittyjä muutoksiin. Monet seurakunnat ovat ottaneet digiloikan, joka olisi ollut kannattanut ottaa jo vuosia sitten. Yksilöinä olemme joutuneet miettimään seurakunnan olemusta ja merkitystä, kun sinne kokoontuminen tai sen toiminta ei olekaan itsestään selvää. Ehkä olemme joutuneet ottamaan enemmän vastuuta hengellisen elämämme hoitamisesta ja evankeliumin kertomisesta tulevaisuutta pelkääville ystäville.

 

Parhaimmillaan digiloikka on johtanut uusien teknisten ratkaisujen sekä hankintojen lisäksi pohdintaan seurakunnan julistuksen sekä muun viestinnän sisällöstä ja sen kohdentamisesta. Jos digiloikka on vain nykyisen kokoustoiminnan tai mainonnan siirtämistä Internetiin ei sillä välttämättä tavoiteta uusia tai edes aiemmin tavoitettuja ihmisiä. 

 

Nyt on oikea aika pohtia sitä, tavoittaako tunnin tai jopa vain 45 minuutin mittainen tilaisuus enemmän ja paremmin kuin perinteinen puolentoista tunnin tilaisuus – kuvattiin sitä Internetiin tai ei. Onko mahdollista, että lyhyemmässä tilaisuudessa on jopa vahvempi hengellinen anti kuin pidemmässä? Entä miten mainoksemme ja tilaisuutemme erottuvat sähköisessä mediassa? Herättävätkö ne kiinnostusta vai ihmettelyä?

Oma lukunsa on uskovien somekäyttäytyminen. Onko tuoksu Jumalan rakkaudesta lisääntynyt somettamisen myötä? Mistä meidät tunnetaan somessa?    

 

Tapahtuupa julistuksemme sähköisessä muodossa tai henkilökohtaisella tasolla, on evankeliumin sanoittaminen tärkeää. Suomalaiset ovat kauempana Jumalasta nyt kuin kymmenen vuotta sitten. Heillä ei välttämättä ole minkäänlaista käsitystä synnistä, taivaasta tai Jumalasta. Emme voi puhua heille enää kuin pyhäkoulun käyneille ja Raamattua tunteville henkilöille. Meidän tavalliset hengelliset sanamme saattavat kuulostaa ”kaanaalta”, vaikka itse emme niitä sellaisina pitäisikään. Meidän on tunnistettava tosiasiat ympäröivästä maailmasta, ihmisten hengellisestä tietotasosta sekä suhtautumisesta esimerkiksi henkisyyteen ja kyettävä uudistamaan julistuksemme sisältöä siten, että puhumme samaa kieltä heidän kanssaan, joita haluamme tavoittaa.

 

Kuluvan syksyn aikana Hyvä Sanoma ry tarjoaa seurakunnille järjestettäväksi uudenlaista evankelioinnin ABC-koulutuspäivää, joka käsittelee muun muassa evankeliumin sanoittamista eri taustoista tuleville ihmisille. Koulutuspäiviä pitävät yhdistyksen yhteysevankelistat. Toinen Hyvä Sanoma ry:n koulutuspaketti on Evankeliumi arjessa -verkkokoulutus, joka on hankittavissa henkilökohtaiseen käyttöön Aikamedian verkkokaupasta. Syksyn aikana käynnistyy myös Hyvä Sanoma ry:n Kutsumuspolku-koulutus IK-opistolla. Viikonloppujaksoina toteutettava ensi kevääseen kestävä koulutus on osoittautunut erittäin tarpeelliseksi ja onnistuneeksi. Kutsumuspolku rohkaisee elämään kutsumusta todeksi muun muassa oman toimen ohella sekä sanoittamaan evankeliumia tämän ajan kielelle. Lisätietoa koulutuksista saa muun muassa Hyvä Sanoma ry:n kotisivuilta.

 

Janne Lahti


Kirjoittaja on helluntaiseurakuntien kotimaanjärjestö Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja.Jaa
Suomen sananvapaustapausta seurataan
Simon Kyreneläinen taas lavalle
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
Saavuttavan työn resepti 2020-luvulla poikkeaa takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!