Tiistai 2. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Venla, Vendla
Julkaistu 15.9.2016 00:00

Kiinnostavatko Alfa-kurssit maahanmuuttajia?

Kristinuskoon tutustuttava Alfa-kurssi sai viime vuonna Britanniassa ennätysmäisen suosion, kertoo kristillinen Premiermediajärjestö sivuillaan. Isossa-Britanniassa noin 9 000 kirkossa järjestettiin viime vuonna Alfa-kursseja, ja niille osallistui yli 270 000 ihmistä. Alfa-kurssien uusin mainoskampanja alkoi juuri syyskuun alussa, ja video on käännetty myös suomeksi. Kurssien mainoskasvona on ensi vuoden loppuun asti seikkailu-urheilija Bear Grylls.

Britannian luvut kuulostavat todella korkeilta. Suomen Alfa-koordinaattori Helena Lintinen, millainen on Alfakurssin suosio Suomessa tällä hetkellä?

– Meillä ei ole seurakunnille samanlaista rekisteröimissysteemiä kuin Isossa-Britanniassa, vaan satunnaiset seurakunnat ilmoittelevat kursseistaan meille ja verkkosivuillamme. Tarkkoja seurakunta- ja osallistujalukuja on siksi vaikea antaa.

– Alfa-kurssit rantautuivat Suomeen 20 vuotta sitten, ja vuosien varrella niitä on järjestetty Suomessa kaikissa suurissa kirkkokunnissa ortodoksikirkkoa ja katolista kirkkoa lukuun ottamatta. Säännöllisesti kurssia järjestäviltä seurakunnilta saatu palaute on, että seurakunta kasvaa ja suurin osa uusista jäsenistä tulee seurakuntaan Alfakurssin kautta.

– Korkeista luvuista huolimatta Iso-Britannia ei ole Alfa-kurssien suhteen tämän hetken menestyksekkäin maa, vaan nopeimmin kurssien osallistujamäärät kasvavat Kiinassa ja Intiassa.


Miten turvapaikanhakijatilanne on näkynyt Suomessa Alfa-kurssien suosiossa?

– Monet seurakunnat ovat viime syksyn jälkeen järjestäneet kursseja maahanmuuttajille ja  turvapaikanhakijoille. Kurssit ovat suosittuja: yli 20 osallistujaakin on tavallinen osallistujamäärä.

– Turvapaikanhakijoiden on varmaan helppoa tulla Alfa-kurssille, koska he ovat tottuneet avoimeen kanssakäymiseen ja tapaan olla yhdessä toisten kanssa. Esimerkiksi aiemmassa asuinpaikassani Tammisaaressa pidettiin maahanmuuttajien Alfa-kurssia pubissa. Kursseja on pidetty Suomessa myös esimerkiksi oppilaitoksissa, kuntosaleilla, metsässä ja armeijassa. Upinniemen varuskunnassa kurssilla on ollut joskus peräti 200 alokasta.

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!