Tiistai 2. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Venla, Vendla
Julkaistu 28.7.2016 07:00

Kesäjuhlat huipentavat arkisen aherruksen

- Koen, että teen sitä työtä, johon olen saanut kutsun, Sauli Manninen sanoo. Aikamedian myyntimies törmää kesäjuhlilla jatkuvasti tuttuihin. Kuva: Anna LehtinenAikamedian myyntimiehenä 30 vuotta toiminut Sauli Manninen on työuransa aikana matkustanut Suomea ristiin rastiin.

– Vuositasolla matkapäiviä kertyy mukavasti, sillä minussa on parantumaton ”kulkutauti”, Manninen sanoo hymyillen.

Hänen tehtäviinsä kuuluu vierailla seurakunnissa ja myymälöissä ja esitellä uutuuskirjoja ja -äänitteitä. Manninen kokee työnsä hyvin mielekkäänä.

– Voin sanoa millään tavoin hurskastelematta, että toteutan sisäistä kutsumustani, jonka sain pikkupoikana Taivaan Isältä. Näkynäni on levittää painettua sanaa.

– Viihdyn ja rentoudun kirjojen parissa myös vapaa-aikanani. Mikäs on sen mukavampaa kuin myydä sellaisia tuotteita, jotka olen itse lukenut ja joiden sisällön tunnen hyvin.

Teltassa ei ole kynnystä

Kesäjuhlat tuovat piristysruiskeen Sauli Mannisen arkiseen aherrukseen. Tosin kesätapahtumat ovat selkeästi vähentyneet niistä ajoista, kun hän aloitti Aikamedian
myyntimiehenä.

– Helluntaiseurakunnat järjestivät aikoinaan maakuntajuhlia, jotka työllistivät minua kesäisin eri puolilla Suomea, mutta ne ovat siirtyneet jo historian lehdille. Edelleen monissa seurakunnissa järjestetään kesätapahtumia, joihin pyrin huolehtimaan asianmukaisen
kirja- ja musiikkivalikoiman.
 
Mannisen mielestä on valitettavaa, ettei nykyään ole enää samanlaista telttajuhlakulttuuria kuin oli 1980-ja 1990-luvuilla.

– Suomalaiset sääolosuhteet ja monet käytännön asiat vaikuttavat tietenkin siihen, että telttajuhlia järjestetään nykyään aiempaa vähemmän. Niiden kautta voi kuitenkin tavoittaa niitä ihmisiä, jotka eivät välttämättä koskaan avaa kirkon tai rukoushuoneen ovea.

– Kun ihmiset vierailevat lomakautena sukulaistensa luona, on matala kynnys kutsua ja viedä heidät seurakunnan kesätapahtumaan, Manninen tuumii.

Elämäntapana palveleminen

Sauli Manninen iloitsee siitä, että hän saa kesäjuhlilla toteuttaa näkyään ja palvella yleisöä.

– Pidän ihmisten kanssa asioimisesta kasvoista kasvoihin. Kesätapahtumien ilmapiiri on rento ja ihmisiä on helppoa lähestyä.

– Koen, että minun tehtävänäni on ruokkia juhlavieraita senkin jälkeen, kun mikrofonit on suljettu ja juhlat ovat ohi. He voivat ostaa hyvää lukemista ja musiikkia, jonka ääreen voi palata aina, kun siihen on aikaa.
 
Palvelemisen lisäksi Mannisella on mahdollisuus tilaisuuksien aikana seurata sitä, mitä lavalla tapahtuu ja kuunnella ohjelmaa.

– Olen arkikristitty ja koen Jumalan olevan läsnä arkisissa tilanteissa. Selkeä Jumalan sanan opetus ravitsee hengellisesti ja antaa minulle voimia tehdä käytännön tehtäviä. Tärkeää on itse olla avoimella ja odottavalla mielellä.

Myyntimiehen on joskus haastavaa erottaa työtä ja vapaa-aikaa toisistaan.

– Olen luvannut seurakuntien kirjamyyjille, että kun asiaa ilmaantuu, he voivat tavoitella minua puhelimitse mihin aikaan vuorokaudesta hyvänsä. Tämä työ on elämäntapa.

– Toki mielelläni heittelen virveliä järvellä ja rentoudun luonnon parissa. Mukavinta kesässä ovat lämpimät ilmat, auringonpaiste ja jäätelö, Sauli Manninen sanoo.


Heli Markkunen

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!