Perjantai 5. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Sulevi, Stig
Julkaistu 9.6.2016 00:00

”Kesäautoni on nöyrä julkkis”

Juha Pekka ”JP” Laitinen on viisikymppinen syntyperäinen keuruulainen. Hän tekee työkseen tietokonehommia sairaalaympäristössä. Laitinen harrastaa musiikkia, vanhoja autoja, mökkeilyä, luonnossa kävelyä ja lukemista. Viime aikoina Laitinen on kuunnellut muun muassa Russ Taffia ja romanimusiikkia. JP Laitinen on naimisissa ja hänellä on kaksi aikuista lasta.


Kesä on tullut, kun on vihreää. Lämpötilalla ei niinkään ole väliä.

En koskaan unohda hetkeä, kun näin valokuvan tulevasta vaimostani. Siskoni olivat tutustuneet Leenaan ja näyttivät valokuvia. Ajattelin, että onpa kivan näköinen tyttö. Puolen vuoden päästä aloimme tutustua paremmin.

Lapsuuden haaveammattini oli arkkitehti. Tykkään edelleen kävellä asuinalueilla ja katsella talojen soveltuvuutta toisiinsa ja luontoa. Olen myös aina piirrellyt lehtiön nurkkaan jotakin.

Kun katson peiliin, näen, kuinka hiukset vähenevät.

Parasta kesäautossani on fiilis. Se on sympaattinen. Vuoden 1974 Volkswagen tunnetaan myös Jippii-kuplana.

Kun katson kuplan konepellin alle, näen vain rasvaisia putkia – toisin kuin nykyautoissa, joissa on kaiken maailman suojaukset.

Autoni on julkkis, sillä se on ollut elokuvassa ja Ristin Voitossa ja monessa muussakin lehdessä. Silti se on vaatimaton ja tottelee nöyrästi.

Tänä kesänä aion osallistua kesäjuhlille ja sukujuhliin, mökkeillä ja uida. Ja ehkä käydä kansallispuistossa.

Seurakunta merkitsee minulle opetusta, yhteyttä, palvelemista ja ystäviä. Seurakunta on salaisuus, jonka merkitystä ei ehkä täysin ymmärräkään.

Raamattukoulussa Australiassa olin, koska halusin ulkomaille opiskelemaan Raamattua. Siellä aloin ymmärtää, että pelastus on kokonaan Jumalan työ. Koin myös, miltä tuntuu olla siirtolainen – olla koko ajan vähän ulkopuolinen ja jäljessä kaikessa. Toisaalta kotiin palattua oli sellainen olo, että selviäisi missä vain.

Aloin soittaa bassoa, koska pikkupoikana olin jo ”soittanut” auton takapenkillä bassoa eli sateenvarjoa muun muassa Lasse Heimosen tahtiin. Myöhemmin harmitti, kun soitinkin bändissä usein kitaraa. Tykkään, kun saa soittaa yhtä kieltä kerrallaan.

Unelmien kesäreissu tehtäisiin vaimon kanssa kupla-Volkkarilla ja se olisi sekoitus kaupunkilomailua Roomassa tai jossakin muussa vanhassa kaupungissa sekä vaellusretkeä luonnossa – ilman hyttysiä tai hirvikärpäsiä.

Keuruulla on paljon uimapaikkoja, hyvät ladut, kaunis luonto ja raitis ilma. Täällä kaikki, mitä tarvitsee, on lähellä.

Jeesus on pelastaja: kaikkein tärkeintä on, että Jeesus antaa iankaikkisen elämän. Sen jälkeen kun ymmärsin oman syntisyyteni, Jeesuksen lahjoittama pelastus on tuntunut tosi tärkeältä ja isolta asialta.


Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!