Perjantai 29. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Oiva, Oivi, Olivia, Orvar, Oliver, Olivia
Julkaistu 12.1.2017 00:00

Katseet Pyhälle maalle

- Aivan niin kuin Jumalan henki yhtyy ilosanoman julistamiseen ja antaa siihen voiman, samoin käy juutalaistyössä - se on kuin katapultti, jonka avulla kaikki muukin työ menee eteenpäin voimallisesti, Harri Kröger rohkaisee.Jumalan kansaan, juutalaisiin, sisältyy Harri Krögerin mielestä ”jotain timanttista” – selittämätöntä särmää niin hyvässä kuin pahassa.

– Israelin ilmapiirissä aistii tällä hetkellä uneliaisuutta, mutta samalla jotakin odottavaa. Uskon, että Israel, Jumalan silmäterä, tulee olemaan ikkuna tulevaisuuteen tässä maailmassa. Siellä tapahtuu viimeinen täyttymys, kun Herramme Jeesus Kristus tulee takaisin. Elämme uuden vuoden alkaessa mielenkiintoisia aikoja, Harri Kröger kuvailee.

Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi…

”…kaikesta sydämestäsi ja kaikesta mielestäsi.” Harri Kröger pohtii, että tähän Jumalan käskyyn sisältyy kaikki, mitä myös Israel-rakkauteen tarvitaan.

– Israel-rakkauteni syntyi kuin itsestään tullessani uskoon. Olin silloin nuorukainen, kahdeksantoistavuotias, enkä ollut aikaisemmin mitenkään uskonnollinen. Edes lähipiirissäni ei ollut uskovia, saati Israel-ystäviä. Silloinen seurakuntanikaan ei erityisemmin korostanut Jumalan omaisuuskansaa. Mutta Pietarsaaressa asuessani seurakunnan vanhemmistossa oli mies, joka vietti paljon aikaa vapaaehtoistyössä Israelissa, Kröger muistelee.

– Kun Raamattua lukee niin, että huomioi myös Vanhan testamentin Uuden testamentin rinnalla, alkaa välittää myös Jumalan omaisuuskansasta. Jos oikeasti rakastaa Jeesusta ja ymmärtää, että hän on juutalainen, rakkaus syttyy.

– Jumalan rakkauden sanoma omaisuuskansastaan kulkee kuin punaisena lankana läpi koko Raamatun luomisesta Ilmestyskirjaan, Kröger tiivistää.

Lämpö, tuoksu ja kauneus

Israeliin matkatessa voi aistia koko olemuksellaan Jumalan pyhää maata. Kröger naurahtaa, että yhden jos toisenkin aiemmin ”haaleahkon” rakkaus Israelia kohtaan on roihahtanut, kun he ovat astuneet Israelin maaperälle. Maassa on roihunnut viime aikoina myös kirjaimellisesti. Tahallaan sytytetyt metsäpalot levisivät laajalle ja tekivät tuhojaan. Onneksi tuli poltti vain aineellista, ihmishenget säästyivät.

– Ja sitten Jumala lähetti virvoittavat sateet, Kröger huokaisee helpottuneena.

– Rukoilkaa Israelin puolesta. Se on Jumalan tahto meille jokaiselle. Israel on pysähtyneessä tilassa – sen voi kuulla ja nähdä niin yhteiskunnallisesti kuin messiaanisissa seurakunnissakin. Kannattaa rukoilla maan ja kansan puolesta, turvallisuuden puolesta, taloustilanteen puolesta ja juuri messiaanisten seurakuntien puolesta. Maassa on paljon köyhyyttä ja hätää.

Rukouskirjan avulla jokainen voi jatkaa rukousta ja kuulla jo nyt rukousvastauksia, joita on saatu.

– Iloitsen suuresti, että Euroopassa juutalaistyö on helpottunut rajojen avautumisen myötä. Olemme saaneet uusia työntekijöitä kentälle, ja Berliinissä paikalliset tahot ovat ottaneet vastuun työn johtamisesta. Espanjassa ovet ovat avautuneet ensimmäiselle kibbutsinäyttelylle. Myös Suomessa Davar-koulutus on lisääntynyt ja seurakunnissa on paljon myönteistä kiinnostusta Israelia kohtaan, Kröger summaa.


Hanna-Kaisa Rahikainen

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!