Lauantai 6. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Kustaa, Kyösti, Kustavi, Gustav, Gösta, Gustava
Julkaistu 19.5.2016 00:00

Kannatan armoituksiin perustuvaa johtamista

Olen Jyrki Isohellan kanssa samaa mieltä siitä, että seurakunnat toteuttavat toimintojaan suppeasti. Nähdäkseni niissä toteutuu keskimäärin viisi toimintamuotoa: opetus, pyhäkoulu, rukouskokous, nuortenillat ja seniorityö. Samalla 95 prosenttia Kristuksen ruumiista istuu talentteineen penkissä. Monikaan heistä ei elä uskoaan todeksi arjen keskellä.

Kun olemme lähteneet uudistamaan herätysliikkeen rakenteita, olemme kadottaneet kokonaan Kristuksen ruumiin tarpeet. Olemme jumittuneessa tilassa ja kadottaneet karismaattisuutemme. Pelot ja uhkakuvat ovat vieneet tilaisuuksistamme spontaanin Hengen läsnäolon.

Kannatan avointa armoituksiin perustuvaa johtamismallia. On todella tärkeää, että oikeat henkilöt ovat oikeilla paikoilla. Olen sitä mieltä, että Jumala valtuuttaa sukupuoleen katsomatta. Itseni ei ole kyllä tarvinnut missään vaiheessa taistella omasta paikasta auringossa. Veljien keskellä olen saanut kokea arvostusta ja tasavertaisuutta.

Jumala kutsuu koko ajan ihmisiä pelastukseen, mutta olemmeko me oikeassa paikassa oikeaan aikaan? On hyvin tärkeää, että Henki saa johdattaa jokaista uskovaa arjessa. Mikäli herätysliikkeemme piirissä uskoontulleiden määrä ei enää kasva, se ei johdu siitä, etteikö Jumala pelastaisi ihmisiä. Joudumme Isohellan tavoin kysymään, ovatko seurakuntiemme ohjelmasisällöt niin yksipuolisia, etteivät ne kiinnosta.

Pyhän Hengen läsnäolo on joka tapauksessa välttämätöntä, jotta ihmisten kiinnostus heräisi.


Helena Kärkkäinen
Seinäjoki

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!