Torstai 13. elokuuta.
Nimipäivää viettää Jesse, Alfons
Julkaistu 9.6.2016 00:00

Kaksi vuosikymmentä lempeä ja lauluja

Ulla ja Paavo Pihlainen ovat kiitollisia siitä, että he saavat musiikillisten lahjojensa kautta välittää evankeliumia. He työstävät parhaillaan uutta äänitettä. Kuva: Tapani TallbackaUlla ja Paavo Pihlainen tutustuivat toisiinsa vuonna 1996 Karstulan helluntaiseurakunnassa. Paavo oli tullut uskoon kahta vuotta aiemmin.

– Eräänä yönä rukoilin ensimmäistä kertaa elämässäni ahdistuksen hetkellä, että jos sinä Jumala olet olemassa, auta minua ja anna syntini anteeksi. Ihme tapahtui: sydämeeni laskeutui rauha ja ilo, ja koin saaneeni uuden elämän, Paavo muistelee.

– Uskoontuloni jälkeen sisimmässäni alkoi soida ”uusi laulu”, ja aloin saada Taivaan Isältä sanoja ja säveliä. Laulut ovat julistavia ja soveltuvat hyvin evankeliointitapahtumiin.

Ulla oli rukoillut itselleen uskovaa puolisoa, jolla olisi laulun lahja.

– Haaveilin siitä, että saisin soittaa pianoa Jumalan kunniaksi. Kun olin muuttanut Jyväskylästä Karstulaan, tutustuin Paavoon, joka pyysi minua tekemään nuotinnoksia lauluistaan. Myöhemmin aloimme esiintyä yhdessä: Paavo lauloi ja minä säestin häntä, Ulla kertoo.

– Kiitän Jumalaa siitä, että sain aviopuolison, jonka kanssa saan kokea rakkautta, jakaa elämän eri asioita ja tehdä myös musiikkia yhdessä.

Ilosanomaa ihmisvilinässä

Kahden vuosikymmenen ajan Pihlaiset ovat oman työnsä ohessa tehneet evankelioivia laulumatkoja eri puolille Suomea. Kesäisin järjestettävät toritapahtumat ovat pariskunnan mielestä erityisen antoisia.

– Yleensä tällainen ulkoilmatapahtuma järjestetään yhdessä paikallisen seurakunnan kanssa. Osa seurakuntalaisista tarjoilee makkaraa ja lettuja, osa rukoilee tilaisuuden puolesta, osa keskustelee ihmisten kanssa. Me laulamme ja soitamme, Pihlaiset kertovat.

Tori- ja puistotapahtumissa evankeliumi on luontevasti esillä ihmisvilinän keskellä.

– Monesti ihmiset pysähtyvät kuuntelemaan eikä heillä ole kiire minnekään. Toreilla saattaa olla myös niitä, jotka kuuntelevat salaa nurkan takana tai autossaan, Paavo tietää.

– Ne ovat parhaimpia hetkiä, kun joku tulee sanomaan, että hän koki Jumalan kohdanneen häntä jonkin laulun aikana. Joskus esiintymistilanteessa Pyhä Henki hoitaa myös minua musiikin kautta, Ulla sanoo.

Kiitosmielellä arjessa

Pihlaisilla on kaksi lasta: 15-vuotias Vili ja kohta kymmenen vuotta täyttävä Elsi. Musiikki on perheen yhteinen harrastus.

– Meillä on perhebändi, jossa Elsi laulaa ja soittaa viulua, Vili soittaa rumpuja, Paavo bassoa ja minä koskettimia. On kivaa vaihtelua esiintyä välillä koko perheenä, Ulla toteaa.

Juhlavuoden kunniaksi Ulla ja Paavo Pihlaiselta on ilmestynyt kokoelmalevy, joka alkaa Kiitosmielin-nimisellä kappaleella.

– Näiden 20 vuoden jälkeenkin olemme Jumalan armosta kiitosmielellä. On hienoa, että saamme iloita pelastuksesta. Myös arjen keskellä huomaa sen, kuinka Taivaan Isä pitää huolta, johdattaa ja antaa viisautta aivan tavallisissa asioissa.

– Olemme kiitollisia siitä, että saamme avioparina kertoa ihmisille evankeliumia musiikin välityksellä. Haluamme edelleen toteuttaa yhteistä näkyämme, Pihlaiset sanovat.


Heli Markkunen

Jaa
Kesän Fifteen-leireillä kastettiin 84 nuorta
Syksyn abiturientti Elsa Karmitsa: ”Rukous on kaiken A ja O”
Suosittu Chosen-sarja saa jatkoa
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!