Lauantai 30. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Pasi, Rurik
Julkaistu 13.10.2016 00:00

Kaikille musiikkityyleille on tilaa

Olen seurannut hieman ristiriitaisin tuntein Ristin Voitossa käytyä musiikkikeskustelua. Surettaa, kuinka meillä uskovilla on niin voimakas tahto asettaa erilaiset hengellisen musiikin tyylit vastakkain, ikään kuin jokin tyyli olisi toistaan parempi.

Haluan kertoa oman tarinani siitä, miten hengellinen musiikki vaikutti uskoontulooni ja mitä se tänä päivänä minulle merkitsee.

Kun opiskelin Jyväskylässä, eräs uskova tyttö pyysi minua monesti mukaansa Jyväskylän helluntaiseurakunnan kokouksiin. Lähdin sitten erään kerran hänen kanssaan sunnuntain kokoukseen.

Musiikista sillä kerralla vastasi ylistysbändi. Muistan, kuinka tuo musiikki kosketti sisintäni vahvasti. Aistin siinä Pyhän Hengen läsnäolon, vaikka en ollut vielä uskossakaan. Näin ympärilläni joitakin ihmisiä, jotka seisoen ja kohotetuin käsin ylistivät ja kunnioittivat Jumalaa. Minua se puhutteli. Samalla sisimmässäni ymmärsin, että minä itse elän erossa tuosta Jumalasta. Olisin halunnut jo tuolloin nousta seisomaan ja laulaa noita ihania lauluja muiden kanssa, mutta Pyhä Henki paljasti sisintäni ja ymmärsin, etten ole vielä uskossa.

Myöhemmin tuon saman seurakunnan Tukikohta-nuortenillassa sain antaa koko elämäni Jeesukselle.

Ylistysmusiikki on kulkenut vahvasti mukanani läpi nämä vuodet, jotka olen saanut kulkea Jeesuksen omana. Ylistys on nykyäänkin minulle tärkeä musiikin muoto, jonka kautta voin kohdata Vapahtajani Jeesuksen Kristuksen ja taivaallisen Isäni.

Samalla rakastan myös vanhoja hengellisiä lauluja. Niiden syvä hengellinen sanoma puhuttelee, virvoittaa ja lohduttaa kerta toisensa jälkeen. En halua unohtaa myöskään niin sanottua hengellistä esittävää musiikkia, joka on lähellä sydäntäni ja tärkeä osa uskonelämääni.

Seurakunnassamme pyritään tarjoamaan monipuolista hengellistä musiikkia resurssien mukaan. Iloitsen siitä, että kaikki hengellisen musiikin tyylit ovat saaneet olla meillä käytössä toisiaan syrjimättä.

Siunataan toinen toistamme ja erilaisia mieltymyksiä musiikin suhteen. Kaikille on tilaa.

Helena Pesonen
Musiikkityön johtaja
Laukaan Kotikulma-helluntaiseurakunta

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!