Maanantai 1. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Teemu, Nikodemus, Rabbe
Julkaistu 26.1.2017 00:00

Jumalan voima muutti sunni- ja shiiamuslimin

Istuin kuulijana hengellisessä tilaisuudessa, jossa kaksi irakilaista, entistä muslimia, kertoi elämästään ja uskostaan Jeesukseen.

Toinen heistä aloitti ja kertoi: ”Olin sunnimuslimi, mutta rukoilin myös kristittyjen Jumalaa ja äitini neuvosta myös Jeesuksen äitiä Mariaa, varmuuden vuoksi. Jouduin lähtemään Irakista, ja pimeässä laivassa Turkin ja Kreikan välillä pelkäsin ja rukoilin. Pääsin kuitenkin Eurooppaan.

Tiesin, että Suomessa on kristittyjä ja halusin tänne. Halusin tulla tuntemaan kristittyjen Jumalan, mutta pelkäsin, että minut tapetaan, jos käännyn kristityksi. Minulle kerrottiin, ettei Suomessa tarvitse pelätä. Ja kun minulle kerrottiin pelastuksesta ja Jeesuksesta, sain tulla uskoon.

Tupakoin, join alkoholia ja käytin huumeita, mutta uskoon tultuani sain vapautua niistä. Itse olin monta kertaa yrittänyt vapautua näistä aineista, mutta en onnistunut. Jeesus kuitenkin vapautti. Halusin kasteelle, ja kuultuani, että pääsen kasteelle, hypin ilosta ja riemusta. Halusin myös todistaa ja kertoa, että haluan seurata Jeesusta. Eikä sillä ole merkitystä, saanko jäädä Suomeen vai palautetaanko minut Irakiin. Olen onnellinen uskossani, ja jokainen päivä tuntuu edellistä paremmalta.

Toinen mies puolestaan kertoi: ”Minä olin shiiamuslimi ja entinen Irakin armeijan sotilas. Viime syksynä tulin Suomeen ja vastaanottokeskukseen. Keskus oli Punaisen ristin ylläpitämä, mutta henkilökunnan lisäksi siellä kävi myös muita ihmisiä auttamassa meitä. Ja he auttoivat kaikkia ihmisiä, olivatpa nämä sitten sunneja tai shiioja. Tämä oli meistä hyvin ihmeellistä. Auttajat eivät erotelleet ihmisiä. Ihmettelimme myös miksi he auttoivat, vaikka he eivät olleet Punaisen ristin ihmisiä?

Meille kerrottiin, että he ovat kristittyjä. Kristityistä olimme kuulleet puhuttavan vain pahaa. Vastaanottokeskuksessa kävi vierailemassa myös eräs entinen muslimi, joka kertoi nyt uskostaan Jeesukseen.”

Mies kertoi, että silloin hän heräsi. Hänkin halusi tämän saman uskon Jeesukseen. Ja kun häneltä kysyttiin, haluaisiko hän astua tälle tielle ja tulla uskoon, hän vastasi ”kyllä”.

Miehellä oli myös vakava keuhkosairaus, jonka vuoksi hän joutui sairaalahoitoon. Hoitoajan arvio oli kolme kuukautta, jonka hän joutuisi viettämään sairaalassa. Toiset muslimit sanoivat hänelle: ”Sinä sairastuit, koska tulit uskoon ja käännyit kristityksi. Muslimien jumala on nyt hyvin vihainen sinulle.”

Uskovat kävivät sairaalassa tapaamassa miestä ja rukoilivat hänen puolestaan. Ja kun lääkäri seuraavan kerran tutki miehen, hän totesi miehen terveeksi. Tämä uskoontullut muslimi pääsi pois sairaalasta.

Eräs uskova irakilaisystävä rohkaisi häntä vielä. Jeesuksen nimessä kaikki sairaus oli voitettu.

Mies jatkoi: ”Halusin myös kasteelle ja lopulta pääsinkin. Olin siitä hyvin onnellinen. Käytyäni kasteella koin, että minulla on uusi keho, ja koin vielä suurempaa terveyttä. Olen nyt iloinen, onnellinen ja kiitollinen Jumalalle. Odotamme molemmat oleskelulupapäätöstä, ja jos se on molemmille kielteinen, palaamme yhdessä Irakiin.”

Jumalan rakkaus ja muuttava voima on ihmeellinen. Kaksi miestä, jotka ennen olivat vihollisia toisilleen, ovat nyt ystäviä ja uskonveljiä keskenään. He rukoilevat yhdessä ja tukevat toinen toistaan.

Entinen on mennyt, ja uusi on sijaan tullut.


Tapio Kivinen
Suonenjoki

Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!