Perjantai 5. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Sulevi, Stig
Julkaistu 29.9.2016 00:00

Jumalan totuus on absoluuttinen

Maailmankaikkeuteen sopii vain yksi totuus, ja se on absoluuttinen. Kahta tai useampaa totuutta ei voi olla, sillä ne kumoaisivat toisensa.

Luin hiljattain kosmologi-ateisti Esko Valtaojan ja emerituspiispa Juha Pihkalan todella mielenkiintoisen kirjan Tiedän uskovani, uskon tietäväni (Minerva 2010), joka sisältää sanan säilän sivalluksia uskon ja epäuskon välillä. Kummankin perustelut olivat omasta lähtökohdastaan katsoen ansiokkaat ja johdonmukaiset. Kokonaisvaltaiseen yhteisymmärrykseen kirjassa ei kuitenkaan päästy. Vain humaani ihmisystävällisyys esti kirjoittajia käyttämästä kovempia keinoja oman totuutensa puolesta.

Onko sillä sitten väliä, kenellä totuus on? Ei, jos liikutaan suvaitsevuuden nimissä. Silloin jokainen ajatelkoon niin kuin haluaa.

Minun totuuteni on iankaikkinen Jumala, joka on Henki. Mikään materiaalinen ei voi luoda totuutta. Tämä on uskoni mukaan koko universumin perusprinsiippi. Maailmamme on Jumalan maailma, ja kaikki perustuu hänen Sanaansa. Tätähän kaikki eivät tietenkään usko, mutta se on heidän oikeutensa.


Vladimir Klimenko

Helsinki

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!