Sunnuntai 7. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Suvi, Robert, Roope, Robert, Robin
Julkaistu 5.1.2017 00:00

Jumala antaa ihmisille valomerkin

Sakarjan kirjassa sanotaan: "Sinä päivänä ei ole valoa: loistavat tähdet sammuvat. Se on oleva yhtämittaista päivää – Herralle on se tunnettu – ei vaihdu päivä ja yö; ja ehtoolla on oleva valoisata. Herran tulon päivä." (Sak. 14:6–7, RK 1933.)

Tässä huomio kiinnittyy siihen, että kuudennen jakeen mukaan ei ole valoa, ja seuraava jae kuitenkin sanoo, että varsinkin illalla on jatkuvaa valoisuutta.

Kuudennessa jakeessa käytetty verbi IQPAUN on ilmeisesti väärin käännetty. Se ei tarkoita sammumista vaan paikallaan seisomista. Jotkut kääntäjät ovat muuttaneet verbin substantiiviksi, mutta näin ei tee esimerkiksi Chaldean Lexicon, joka pitää sen verbinä, ei myöskään professori Menachem Dagutin, jonka Hebrew–English -sanakirjassa sana on käännetty ilmaisulla ”seisoa paikallaan”.

Tässä on pohjana QaFa-verbi, joka tarkoittaa ”jähmettyä, pysyä paikoillaan”. QaFA on käännetty näin esimerkiksi toisessa Mooseksen kirjassa: ”Ja sinun vihasi puhalluksesta kasaantuivat vedet, laineet seisahtuivat roukkioiksi, syvyyden aallot hyytyivät keskelle merta.” (2. Moos. 15:8.)

Tässä aallot hyytyivät eli jäivät sivuille seinämiksi, kun Israel kulki Punaisen meren poikki.

Sakarja 14:6 kertoo Herramme tulosta maan päälle, jolloin kuu ja aurinko jäävät osaksi päivää paikoilleen avaruudessa. Tällöin maan asukkaat saavat ”valomerkin”, joka viestii, että Messias-Kuningas on saapunut Jerusalemiin. Media kertoo siitä varmasti. Silloin alkaa myös millenniumin aika.

Samantyyppinen taivaankappaleiden pysähtyminen sattui jo Joosuan aikana (Joos. 10:12). Herra sanoi Israelin silmien edessä: ”Aurinko, seiso alallasi Gibeonissa, ja kuu Aijalonin laaksossa.” Ja niin tapahtui.

Tilannekin on samantyyppinen: Joosua kosti amorilaisille, ja Jeesus on kostava Antikristuksen armeijoille Joosafatin laaksossa.


Reino Savola
Lappajärvi

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!