Maanantai 1. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Teemu, Nikodemus, Rabbe
Julkaistu 31.3.2016 00:00

Juhlavuosi 2017 on mahdollisuus tavoittavaan toimintaan

Suomen Evankelisen Allianssin koordinaattori innostaa seurakuntia järjestämään yhteistyössä erilaisia paikallisia tapahtumia Suomen itsenäisyyden ja reformaation juhlavuonna 2017. Kuva Turun Kristus-päivästä vuodelta 2008.Juhani Happonen esitti haasteen seurakuntarajat ylittävälle yhteistyölle esimerkiksi Raamattu-teeman tiimoilta (RV 8). Mahdollisuus, joka kannattaa ottaa huomioon, on  Suomen, reformaation ja kansankielisen Raamatun juhlavuosi 2017. Suomen 100-vuotisjuhlan osuminen yhteen reformaation 500-vuotismerkkivuoden kanssa avaa luontevan tilaisuuden pitää esillä myös Raamattua kirjana, joka on suuresti vaikuttanut Suomeen ja suomalaisiin. Mitä tämä voisi olla käytännössä?

Raamattuun liittyvät teematilaisuudet voisivat olla hyvinkin mielenkiintoisia. Ihmisillä on paljon siihen liittyviä kysymyksiä. On kuitenkin huomattava, että monille heistä kynnys kirkkorakennukseen astumiseen on korkea. Tapahtumien järjestämisessä yhteistyössä on voimaa. Juhlavuodelle on valmisteilla monenlaisia valmiita ja helposti paikallisvoimin toteutettavia tapahtumakonsepteja musiikkitapahtumista lastentapahtumiin. On hyvä pohtia myös sitä, voivatko seurakunnat olla jollain tavalla palvelemassa muiden paikallistoimijoiden järjestämissä tapahtumissa.

Toisaalta kun on kyse juhlasta, myös maahanmuuttajien ja eri tavoin syrjäytyneiden huomioiminen on tärkeää. Esimerkiksi itsenäisyyspäivä tarjoaa luontevan tilaisuuden kutsua maahanmuuttajat ”Suomen juhlaan” ja kertoa heille myös maamme historiasta ja arvopohjasta. Myös Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) haluaa rohkaista  paikallisseurakuntia ja muita toimijoita tarttumaan tilaisuuteen. SEA kanavoi aiheeseen tapahtuma- ja kampanjaideoita eteenpäin. Ideat kootaan nettisivustolle www.suomalainenusko.fi.

Ehkä sinullakin on hyvä idea jaettavaksi eteenpäin? Voit lähettää niitä osoitteella: . Myös Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla on ideapankki seurakunnille. Tämä linkki löytyy sivuilta: www.reformaatio2017.fi.


Tapio Luoma-aho
Juhlavuoden 2017 verkoston koordinaattori
Suomen Evankelinen Allianssi


Jaa
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!