”Jokainen päivä on täynnä Jumalan mahdollisuuksia”

Purjehdus- ja pyöräretket, aamukahvi pihakeinussa linnunlaulua kuunnellen - luonnossa vietetyt hetket tuovat Jaana Kalliolle virkistystä kiireiseen arkeen, johon kuuluu muiden luottamustehtävien lisäksi pesti Kristillisdemokraattien Kokkolan paikallisosaston puheenjohtajana.

Kiinnostuin sielunhoitoterapian opinnoista Kinnusen Saaran kertoessa niistä naistenpäivillä Larsmon Lähetyskodilla. Haluan auttaa ihmisiä, ja aion jatko-opinnoissani erikoistua trauma- ja kriisiterapiaan.

 

Politiikkaan lähdin mukaan ystäväni pyynnöstä. Kyseessä olivat vuoden 2012 kuntavaalit. Aluksi kieltäydyin. Rukoilin kuitenkin asiaa ja muutin mieleni, kun sain sydämeeni Raamatusta sanankohdan: ”Ja harrastakaa sen kaupungin menestystä, johon minä olen teidät siirtänyt, ja rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidän menestyksenne.”

 

Kristillisen kasvatuksen perustana ovat Raamatusta nouseva maailmankatsomus, ihmiskäsitys ja arvopohja. Kristillinen maailmankuva tarjoaa selkeän perustan lapsen elämälle: Jumalan luomana hän on ainutlaatuinen ja hänen elämällään on ainutkertainen merkitys. Olen ollut perustamassa Kokkolaan kristillistä ryhmäperhepäiväkoti Oliivipuuta.

 

Sain konkreettisen rukousvastauksen, kun sain mieluisan työn, jonka ohessa mahdollistui myös opiskelu.

 

Aloitan päiväni oikealla asenteella. Usein herään aamuisin tuntien kiitollisuutta, rakkautta ja arvostusta Jumalaa kohtaan. Luotan siihen, että jokainen aamu on uuden alku ja tuleva päivä on täynnä Jumalan mahdollisuuksia ja johdatusta.

 

Arjen luksusta on koti järven rannalla ja aamukahvi pihakeinussa sorsaperheen touhuja katsellen ja linnunlaulua kuunnellen. Puhdas luonto ja lähimetsä, auringonlasku merenrannalla, vapaa-aika ja kiireettömyys, hyvä ruoka, aidot kohtaamiset, hyvä kirja, purjehdus- ja pyöräretki – nämä kaikki ovat Jumalan lahjaa.

 

Unelmoin puolisosta, jonka kanssa jakaa elämä ja tehdä lähetystyötä Euroopassa ja Afrikassa. Unelmoin myös kirjan kirjoittamisesta ja siitä, että saisin matkustaa ympäri maailmaa, valokuvata sen kauneutta ja tavata kaikenlaisia ihmisiä.

 

Raamatussa minua puhuttelee Ruutin kirja ja siinä Jumalan läsnäolo ja huolenpito vaikeuksien keskellä. Kun ihminen ajattelee tarinansa loppuvan, Jumalan tarina vasta alkaa.

 

Jeesus on tie, totuus ja elämä – ei vain iankaikkinen elämä taivaassa vaan myös tässä ja nyt.

 

 

Inkeri Tuikka
3/2020

Uutiset”Meillä on selvät tavoitteet ja suunnitelmat. Olemme julistaneet teeman ”Sadonkorjuun vuosikymmen” ja olemme kiitollisia Jumalalle, että kahden vuoden kuluttua olemme jo saavuttaneet tavoitteemme. Osa...
PääkirjoitusSuomi on kokenut jokaisen kolmen jääkiekon maailmanmestaruuden myötä lähes kansallisen hurmoksen. Nämä kokemukset ovat rohkaisseet ajatukseen, että kaikki onkin mahdollista.
...
UutisetHelluntaiseurakuntien vuoden 2018 rankka jäsenpudotus ei toistunut. Kasteiden määrä vähenee silti huolestuttavaa vauhtia.
UutisetPop up -myymälät ovat tilapäisesti toimivia kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja elämyksiä tuottavia liikkeitä. New Yorkista alkunsa saanut pop up -ilmiö on levinnyt nopeasti myös Suomeen.
...
UutisetVaikka Suomessa uskonnottomien osuus väestöstä kasvaa, maailmanlaajuinen tilanne on täysin toinen. Yhä suurempi osuus maailman väestöstä tunnustaa jotain uskoa. Selkeää maallistumista tapahtuu...
UutisetSaarialue äänesti itsenäisyydestä, mutta asiantuntijoiden mukaan sen pääsy omille jaloilleen voi kestää vuosia.
KolumniSuomalaiset ovat maailman onnellisinta kansaa jo toista vuotta peräkkäin. Näin ainakin YK:n onnellisuusraportin mukaan. Seuraavaksi onnellisimpia oltiin Tanskassa ja Norjassa. Ruotsi sijoitt...
ArtikkelitMikä on meidän näkemyksemme Jeesuksesta paimenena? Onko se liian vähäpätöinen, kapea ja merkityksetön? Kyseenalaistammeko Jeesuksen valtuuksia toimia paimenena, johtajana, isäntänä tai omistaj...
MuutIntohimoisesti elämään suhtautuvalla Asja Jaarmolla on aina meneillään monta projektia yhtä aikaa.
PikavisiittiKokkolalainen Jaana Kallio nauttii työstään varhaiskasvatusopettajana englanninkielisessä kielikylpyesikoulussa - lasten avoimuus, luottamus ja oppimishalu koskettavat.
Mielipide”Pahuuden anatomian” kirjoittaja H. Lauerma ei oppineisuudestaan huolimatta, vaikkakin oli kaikesta päätellen Raamattua lukenut, ollut sisäistänyt sen arvokkainta sanomaa, evankeliumia. Senpä...
MielipideTällaisen otsikon luin lukiessani viimeisintä Suomen Viikkolehteä. Norjassa järjestetyssä konferenssissa oli puhunut Dan Scott, joka oli kertonut karuja lukuja Norjan tilanteesta. Seitsemän ky...
MuutMiten kirja syntyy? Toimittajakirjailija Paavo Rauskanen kertoo.
Auttaja välttää romahduksen, jos hän pitää huolta itsestään
Yassir Eric auttaa entisiä muslimeja
”Toimivan idean synnyttäminen ei ole helppoa”
Jumalan tie olikin erilainen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!