Torstai 4. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Toivo, Selim
Julkaistu 9.6.2016 00:00

Jo on Alkoihin eletty!

Luin hämmästellen Ristin Voiton numeroa 14/2016, jossa käsiteltiin suhtautumista uskovana juopumiseen ja toisaalta täysraittiuden opettamista seurakunnissa.

Esitän hämmästykseni avaamiseksi seuraavan vertauksen ja kuvitteellisen tilanteen, jonka luvut ovat kuitenkin absoluuttisen totta:

Suomen julkisissa tiedotusvälineissä leviää uutinen salakavalasti toimivista terroristeista, joita ei ole edes valtiovallan toimin saatu lopettamaan hirvittäviä tuhotekojaan. Heidän jäljiltään on löytynyt vuosittain noin kolmetuhatta surmattua ihmistä. Lisäksi sairaaloiden potilaista lähes puolet on samojen terroristien vammauttamia, ja avioliittojen hajoaminen ja nuorison syrjäytyminen on todettu paljolti saman ryhmän aiheuttamiksi.

Kuolleiden lukumäärä tämän tuhoryhmän jäljiltä on vuositasolla kaksitoista kertaa suurempi kuin liikenneonnettomuuksissa kuolleiden määrä. Menetettyjen työpäivien, rikollisten vahinkojen ja ennen kaikkea lasten särkyneen elämän arviointi ei ole numeerisesti edes arvioitavissa.

Terroristien nimet kyllä tiedetään, mutta harvinaisen suuri määrä suomalaisista – ja nyt jo uskovistakin – suosii kanssakäymistä näiden terroristien kanssa. Siksi on syytä paljastaa terroristien nimet, vaikka se on yleiseen mielipiteeseen vedoten laiminlyöty. Kullakin terroristilla on oma erisnimi, mutta hämäyksen vuoksi he piiloutuvat Alkon nimen suojaan.

Jotkut heidän uhreikseen joutuneista ovat aloittaneet seurustelun pullon kanssa, jonka kyljessä on lukenut ”alko”. Onnettomimmat heistä havahtuvat vasta sitten, kun kädessä on pullo, jossa lukee ”lakkaa”.

Nyt kun tällainen tuholainen liikkuu keskuudessamme, jokaisen uskovan on syytä tehdä parhaansa varoittaakseen hiipivästä uhkasta. Lisäksi uskovien on varjeltava myös itseään, etteivät taivu houkutuksen edessä. Kaikissa merkittävissä tilanteissa ja arvokkaissa juhlissa on aina tarjolla myös alkoholiton vaihtoehto.

On järkyttävää ajatella, että uskovat elävät itsekkäästi alkoholia hankkien samaan aikaan kun lähetystyö, nuorisotyö ja lapsityö potevat varojen puutetta. Meidän tulisi kirkastaa Kristusta ruumiissamme ja elämän valinnoissamme. Rikas elämä Kristuksessa ja Pyhän Hengen täyteys eivät tarvitse korvikkeita tai keinotekoista tunnelman luojaa.

Myös kaikille julistajatovereilleni toivon selkeää täysraittiuden linjaa sekä omassa elämässä että seurakunnallisessa opetuksessa.


Onni Haapala
Emeritus saarnaaja, raamattuopiston johtaja ja Ristin Voiton päätoimittaja
Keuruu

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!