Perjantai 5. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Sulevi, Stig
Julkaistu 15.6.2018 15:19

Jippii, Jeesuksen kanssa maailmalle

Täältä tullaan! Jippii Tour Europe alkaa tulevana syksynä ja jatkuu vuonna 2019.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla reilut 200 jippiiläistä kokoontuivat lähetysleirille Pieksämäen seurakuntaopistolle. Viiden päivän pituinen leiri innosti suomalaisten Jippii-kuorolaisten lisäksi myös liettualaisia ja venäläisiä laulajia. Ulkomaisia olikin leirillä noin kolmannes kaikista osallistujista.

 

Viikon aikana alettiin suunnitella tulevia Jippii-lähetysmatkoja. Suuntana ja matkaunelmien kohteina ovat muun muassa Viro, Latvia, Puola, Valko-Venäjä, Venäjä, Norja, Ruotsi, Saksa, Ranska, Espanja, Albania, Ecuador, Israel ja Oman.

 

 

Yhteistä rukousta, haavojen hoitoa ja lähetystyöideoita

Leirin rukouskokoukset oli järjestetty aamupäivisin. Niissä ei aika käynyt pitkäksi eikä väsymys iskenyt. Innokkaat leiriläiset kiersivät eri rukouspisteissä omien ohjaajiensa kanssa kysellen Jumalalta, minne hän haluaisi heidät lähettää ja mitä Jumala puhuu, kun hiljaa kuuntelee.

 

Sisäisiä haavoja hoidettiin laastaripisteessä. Pitkät paperit täyttyivät lasten lähetystyöideoista ja omista rukouksista. Maailman kartan äärellä rukoiltiin oman kuoron lähetysmatkan puolesta. Monet lapset pyysivät Jeesusta sydämeensä, ja lähes kaikki halusivat saada Pyhän Hengen voiman tehtäväänsä varten.

 

Kavereiden puolesta rukoillaan leirin jälkeenkin rukousrannekkeiden avulla.

 

 

Ajatus lähetysmatkoista alkoi elää

Raamattuhetkissä sydämiin upposi ajatus kuorojen omista lähetysmatkoista, joille valmistautuminen oli koko leirin idea. Lähetystyöopetuksen ohella saatiin käytännön ohjeita lähetysmatkojen järjestämisestä ja toteuttamisesta, opetusta tiimityöstä ja eri kulttuurien kohtaamisesta. Leirillä tuli selväksi, että lähetysmatka on raamatullinen toimintatapa maailman evankelioimiseksi.

 

Tulkkaus oli iso käytännön haaste, koska suuri osa leiriläisistä oli liettuan- ja venäjänkielisiä. Mutta tulipahan kokemusta siitäkin lähetysmatkoja ajatellen.

 

Venäjänkielentaitoinen Minna Terehov oli saanut tulkkausavukseen juuri valmistuneen viulunsoiton opettajan, Elina Hinkosen, ja hän pääsi samalla soittamaan Jippii-orkesteriin.

 

 

Monta innostavaa kanavaa

Iltapäivisin jakaannuttiin lasten valitsemiin kanaviin kolmen tunnin ajaksi. Kukin leiriläinen pysyi samassa kanavassa koko leirin ajan.

 

Orkesterikanavissa sai soittaa omaa soitintaan musiikin ammattilaisten johdolla. Kuoronjohdon kanavassa pääosa osallistujista oli aikuisia. Muskarissa alle kouluikäiset lapset musisoivat innolla Satu Hietalan johdolla. Taidekanavassa syntyi kasseja, autoja, helmiä sekä erilaisia taideteoksia. Musakanavan tuotoksia kuultiin iltaisin, kun leiriläiset soittivat kanteleita, kitaraa, rumpuja, percussioita.

 

Jätkäkanavassa osallistujia oli yllätysmäärä ja jätkämäistä touhua riitti joka päiväksi Eljas Riihisen ja Kauko Laitalan ohjaamana: jalkapallosta rallikisoihin, salkopallosta putkilopilkkiin, keihäänheitosta krokettigolfiiin ja aarteen metsästykseen.

 

Kuopion King’s Kidsit ohjasivat tanssikanavaa, joka täytti riemullaan lähes koko liikuntasalin. Mediakanavan osallistujat kiersivät kuvaamassa milloin missäkin. Lisäksi leirillä oli päivittäin kuoro-, orkesteri- ja tanssiharjoitukset. Mustaamerta kansoitettiin väliajoilla.

 

Kahdensadan euron hintainen leirimatka viisilapsiselle liettualaisperheelle oli iso ponnistus, kun perheen isän kuukausitulot ovat vain 300-500 euroa. Mutta liettualaiset keräsivät rahaa koko vuoden ajan ja tulivat paikalle täydellä bussilla. 

Monikansallista riemua

Iltaohjelmissa oli monikansallista riemua, kun lapsikuorot esiintyivät ja lauloivat liettuaksi, venäjäksi, englanniksi ja suomeksi niin, että raikui. Katriina Junttilan ja Minna Pollarin  juontamissa illoissa riitti naurua ja laulua.

 

Iltaohjelma päättyi kahdeksan jälkeen. Kymmeneltä koko leiri oli jo hiljentynyt.

 

Lähetysleiri päättyi konserttiin Pieksämäen torilla. Vaikka liettualaisten bussi oli jo lähtenyt kotimatkalle, esiintyjiä oli silti niin paljon, että suuri osa heistä ei mahtunut lavalle. Lavan edusta olikin keltaisenaan iloa ja intoa.

 

Leirin aikana Joensuun Jippiikuoro ja bändi sekä King’s Kidsit tekivät lähetysmatkan Ahvenanmaalle. Ensimmäiset ruotsinkieliset Jippii-konsertit järjestettiin Maarianhaminassa. Mukana matkalla oli 50 henkeä.

 

Ensi syksynä Jippii Tour Europe kutsuu muitakin kuoroja lähetysmatkoille, ja siitä kuullaan vielä.

 

 

Outi Rossi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jippii-laulut rantautuivat myös Espanjaan

 

Kolmenkymmenen lapsen Yupí-kuoro (Jippii-kuoron espanjankielinen nimi) asteli hiljattain reippaasti korkealle lavalle monisatapäisen yleisön eteen maakunnallisessa tapahtumassa Costa Blancan alueella. Seurakuntia oli kokoontunut sinne yhteen Valenciasta, Alicantesta, Murciasta ja Albacetesta.

 

Yupí-kuoro lauloi tapahtumassa viisi laulua, ja jokaisen laulun jälkeen kaikuivat ilmoille voimakkaat aplodit ja rohkaisun sanat. Lasten laulut koskettivat kuulijoiden sydämiä. Rohkaisevaa palautetta ja kiitosta tuli vielä esiintymisen jälkeenkin.

 

Noin vuosi sitten Outi Eriksson otti vastaan Jippii-koordinaattorin tehtävän ja toi kuoromateriaalin Espanjaan, jossa lauluja oli jo käännettykin espanjaksi. Irmeli Viljanen  toimii nykyisin yhdistetyn Jupíkuoron johtajana ja vierailee Outi Erikssonin tavoin eri seurakunnissa innostamassa lapsikuorotyöhön ja jakamassa kuoromateriaalia.

 

Kontakteja perheisiin on syntynyt aina pohjoista Espanjaa myöten. Jippii-lauluja lähetetään uusiin seurakuntiin. Pieniä Yupí-kuoroja on jo syntynyt, ja ne ovat osa seurakunnissa tehtävää lapsityötä. Yupí-kuorotyö on siunaus ja yksi mahdollisuus lisää voittaa Espanja Jeesukselle.

 

 

Irmeli ViljanenJaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!