Torstai 21. helmikuuta.
Nimipäivää viettää Keijo
Julkaistu 15.12.2016 00:00

Jaakko Romun matkassa suuressa maailmassa

- Ristin Voiton lukijoille mitä suloisinta joulujuhlaa ja siunattua alkavaa vuotta 2017, Sirkka Liisa ja Jaakko Romu viestittävät Kanadasta.”Romupappi” eli Jaakko Romu viettää joulua vaimonsa Sirkka Liisan kanssa Kanadan Torontossa. Joulu ei merkitse heille sen kummempaa kohtaamista ihmisten kanssa: väkeä riittää muutenkin joka päivälle, ja ihmisten kanssa jutellessa syntyy ahaa-elämyksiä.

– Asumassamme kerrostalossa on jo yksistään monen sadan ihmisen yhteisö. Elämme lähetyskentällä joka päivä. Tietysti joulun aikana käymme viemässä joulutervehdyksiä oman seurakuntamme vanhuksille, joista monet asuvat kymmenien kilometrien päässä.

Kaksikielinen seurakunta

– Seurakuntamme toiminta on kaksikielistä. Niin suomenkieliset kuin englanninkielisetkin tilaisuudet ovat erikseen eri aikoina. Joulun aikaan kuuluu tietenkin myös yhteisiä tilaisuuksia, kuten joulumyyjäiset ja joulukuun yhdestoista päivä järjestettävä joulukonsertti, joka kerää salintäydeltä kuulijoita. Kauneimmat joululaulut lauletaan lähempänä joulua ja tietenkin joulupäivänä on joulukirkko suomen kielellä.

Jaakko Romu kertoo myös Toronton kantakaupungin sykkeessä sijaitsevasta Suomi-kodista, jonka hengellinen toiminta on aktiivista. Kodissa asustelee tälläkin hetkellä useita suomalaisvanhuksia.

– Vastaamme Suomi-kodin joulujuhlasta, jossa on paljon jouluista ohjelmaa herkkutarjoilua unohtamatta. Tunnelma on iloisen pirteä. Jouluaattona pidämme kodilla kaksi hartautta, joista toinen järjestetään hoivaosastolla – niin heikommassa kunnossa olevat asukkaat saavat hekin osansa joulun sanomasta. Toinen joulujuhla on sitten juhlasalissa. Iloitsemme yhteistyöstä Suomi-kodin kanssa, ja myös Agricolan kirkolla on säännöllistä toimintaa siellä. Näin kannamme yhdessä vastuuta hengellisestä annista, Jaakko Romu kiteyttää.

Kaikkein voimakkain juhla

Liikemaailma käyttää joulun tuloa hyväkseen Kanadassa aivan kuten muuallakin. Joulumusiikki soi ja tavaratalot pullistelevat houkutuksillaan saadakseen asiakkaat liikkeelle. Joulun nimissä kaupataan miltei mitä tahansa.

– Torontossa on kristinuskon lisäksi edustettuna mitä moninaisimmat uskonnot. Joulun sanoma täyttää tietenkin eri suuntia edustavat kristilliset kirkot.

– Kyllä joulu sanomansa puolesta vielä pitää pintansa ja on kaikkein voimakkaimmin näkyvä ja kuuluva juhla Kanadassa. Onhan sen kristillisellä perinnöllä pitkät juuret, Romu-pappi toteaa.

Romut kiittävät esirukoilijoitaan kuluneesta vuodesta ja välittävät iloiset terveisensä Kanadasta. He ovat saaneet viettää antoisaa aikaa maassa, ja työtä riittää jatkossakin.

– Siunattua joulun – sen oikean – odotusta joulukiireiden keskelle, toivottaa ”Romutonttu” Kanadasta.


Hanna-Kaisa Rahikainen

Jaa
Priorisointi kannattaa
Lapsityö luupin alle
Lääkäri, joka ei pelännyt puhua
Merkityksellisyys luo perustan työmotivaatiolle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!