Ihmisen pahuudesta

”Pahuuden anatomian” kirjoittaja H. Lauerma ei oppineisuudestaan huolimatta, vaikkakin oli kaikesta päätellen Raamattua lukenut, ollut sisäistänyt sen arvokkainta sanomaa, evankeliumia. Senpä vuoksi hän ajautuukin väistämättä johtopäätökseen, että kristilliseen oppiin perustuva hengellisyys olisikin vain vähämielistä, katkeraa ja jopa vaarallistakin propagandaa.

 

On tietenkin surullista todeta, että Raamatun nimissä ja sen kustannuksella on aiheutettu  niin paljon vahinkoa. Mutta jos tuota kirjaa lukee Pyhän Hengen suomalla ymmärryksellä, sen sanoman voi sisäistää ja tajuta, että juuri yllä mainituista harhoista Raamattu lukijoitaan varottaa. Näin Lauerma on tietämättömyydessään langettanut raskaat syytöksensä kristillisyytemme ylle. Jumala meitä armahtakoon!

 

Onko meillä itseasiassa moraalista oikeutta tuomita julmiinkaan tekoihin syyllistyneitä, evolutiivisesti ”keskenkasvuisia rikollisia”? Jos teot ovat eläimelliseen vaistoon perustuvia, miksi ne olisivat paheksuttavia? Meidänhän tulisi päinvastoin suhtautua niihin ymmärtäväisesti. Jos jotkut ovat siis ”kehityksessään” korkeammalla tasolla, olisi näiden suvaittava tällaisia evolutiivisesti virheellisiä piirteitä. Uskonnot näyttävät (Lauerma) olevan varsinaisia pahuuden ja riettauden sikiämisen kehtoja. Miksi? Eihän Raamattu meitä  moiseen kehota. Evoluutioko se näin vääristää ja pimentää järkemme valon? ”Hullut lukevat Raamattua ja sekoavat.”

 

Onko niiden, jotka ovat ”valistuneempia” ruvettava ojentamaan ja opettamaan ikään kuin alemmalla tasolla eläviä? Silloinhan puutumme tietoisesti omaan evolutiiviseen prosessiimme: kehitysoppihan perustuu sattumanvaraiseen mutaatioon. Näin ollen nousemme omaa ”viisauttamme” vastaan.

 

Kysymys on siis pahuudesta. Mitä on tuo pahuus? Onko se kehittymättömyyttä vai synnin seurausta? Tiedämme, että 1900-luvun sodissa ja onnettomuuksissa on menehtynyt enemmän ihmisiä kuin koko inhimillisen historian aikana koetuissa katastrofeissa sitä ennen. Todistaako tämä sivistyksemme kasvusta ja pyyteettömästä lähimmäisenrakkaudesta?

 

No, eipä kyllä. Päinvastoin – vallanhalu ja ahneus näyttää vain lisääntyvän! Maapallomme raiskaaminen on paikka paikoin täysin holtitonta. Tiedämme sen ja yritämme nyt parantaa tapamme, nyt kun tulevaisuuden pelko ja maailmanlopun enteet nousevat konkreettisesti silmiemme eteen. Emme ole ansainneet parempaa huomista. Historia sen todistaa. Viisastummeko nyt, kun hätä on jo aivan ilmeistä?

 

Inhimillisyyden ja uuden, nousevan sukupolven nimissä se olisi toivottavaa, mutta ”kehityksemme” ei sitä välttämättä tue!

 

 

Vladimir Klimenko

Helsinki
3/2020

Uutiset”Meillä on selvät tavoitteet ja suunnitelmat. Olemme julistaneet teeman ”Sadonkorjuun vuosikymmen” ja olemme kiitollisia Jumalalle, että kahden vuoden kuluttua olemme jo saavuttaneet tavoitteemme. Osa...
PääkirjoitusSuomi on kokenut jokaisen kolmen jääkiekon maailmanmestaruuden myötä lähes kansallisen hurmoksen. Nämä kokemukset ovat rohkaisseet ajatukseen, että kaikki onkin mahdollista.
...
UutisetHelluntaiseurakuntien vuoden 2018 rankka jäsenpudotus ei toistunut. Kasteiden määrä vähenee silti huolestuttavaa vauhtia.
UutisetPop up -myymälät ovat tilapäisesti toimivia kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja elämyksiä tuottavia liikkeitä. New Yorkista alkunsa saanut pop up -ilmiö on levinnyt nopeasti myös Suomeen.
...
UutisetVaikka Suomessa uskonnottomien osuus väestöstä kasvaa, maailmanlaajuinen tilanne on täysin toinen. Yhä suurempi osuus maailman väestöstä tunnustaa jotain uskoa. Selkeää maallistumista tapahtuu...
UutisetSaarialue äänesti itsenäisyydestä, mutta asiantuntijoiden mukaan sen pääsy omille jaloilleen voi kestää vuosia.
KolumniSuomalaiset ovat maailman onnellisinta kansaa jo toista vuotta peräkkäin. Näin ainakin YK:n onnellisuusraportin mukaan. Seuraavaksi onnellisimpia oltiin Tanskassa ja Norjassa. Ruotsi sijoitt...
ArtikkelitMikä on meidän näkemyksemme Jeesuksesta paimenena? Onko se liian vähäpätöinen, kapea ja merkityksetön? Kyseenalaistammeko Jeesuksen valtuuksia toimia paimenena, johtajana, isäntänä tai omistaj...
MuutIntohimoisesti elämään suhtautuvalla Asja Jaarmolla on aina meneillään monta projektia yhtä aikaa.
PikavisiittiKokkolalainen Jaana Kallio nauttii työstään varhaiskasvatusopettajana englanninkielisessä kielikylpyesikoulussa - lasten avoimuus, luottamus ja oppimishalu koskettavat.
Mielipide”Pahuuden anatomian” kirjoittaja H. Lauerma ei oppineisuudestaan huolimatta, vaikkakin oli kaikesta päätellen Raamattua lukenut, ollut sisäistänyt sen arvokkainta sanomaa, evankeliumia. Senpä...
MielipideTällaisen otsikon luin lukiessani viimeisintä Suomen Viikkolehteä. Norjassa järjestetyssä konferenssissa oli puhunut Dan Scott, joka oli kertonut karuja lukuja Norjan tilanteesta. Seitsemän ky...
MuutMiten kirja syntyy? Toimittajakirjailija Paavo Rauskanen kertoo.
Auttaja välttää romahduksen, jos hän pitää huolta itsestään
Yassir Eric auttaa entisiä muslimeja
”Toimivan idean synnyttäminen ei ole helppoa”
Jumalan tie olikin erilainen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!