Perjantai 29. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Oiva, Oivi, Olivia, Orvar, Oliver, Olivia
Julkaistu 16.2.2018 12:45

Ida Elina elää unelmaansa todeksi

Kanteletaiteilija Ida Elina julkaisee tämän vuoden aikana uutta musiikkia. - Unelmoin siitä, että voisin kirjoittaa vielä parempia lauluja ja tulla yhä paremmaksi esiintyjäksi. Kuva: Timo Pyykönen

Esiintyvänä taiteilijana ja laulaja-lauluntekijänä toimiva kantelevirtuoosi Ida Elina elää unelmaansa todeksi kiertäessään esiintymässä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

 

– Kun aloitin kanteleensoiton 13-vuotiaana, aloin unelmoida siitä, että saisin soittaa ammatikseni. Unelmani hautautui välillä, kunnes 23-vuotiaana tajusin, että minun juttuni on soittaa kanteleella popmusiikkia. Vähitellen kehitin oman rytmikkään soittotyylini, Ida Elina kertoo.

 

Vuonna 2012 musiikinopettajaksi valmistunut Päivi Kujanen, taiteilijanimeltään Ida Elina, pohti, rohkenisiko hän ryhtyä yrittäjäksi.

 

– Mietin, että uskonko minä oikeasti tähän kantelehommaan, johon aika harva ihminen uskoi siinä vaiheessa. Mietin, että pystyisinkö todella elättämään itseni kanteleensoitolla. Oli tosi iso juttu, että lähdin tekemään taiteellista työtä.

 

– Olen rukoillut paljon työni puolesta. En olisi missään tapauksessa päässyt tähän pisteeseen ilman Jumalan siunausta.

 

 

Pelkojen voittamista

Joka vuosi Ida Elina laatii listan asioista, joita hän sinä vuonna tavoittelee. Vaikka jotkin unelmat ovat tuntuneet kirjoittamishetkellä hyvin kaukaisilta, monet niistä ovat jo toteutuneet.

 

– Yhtenä tavoitteenani oli esiintyä televisioitavassa konsertissa. Se unelma toteutui reilu vuosi sitten, kun olin mukana MTV:n joulukonsertissa. Unelmani Yhdysvaltojen kiertueesta toteutui viime vuonna. Nämä eivät olisi voineet tapahtua omilla avuillani, muusikko toteaa.

 

Unelmia tavoitellessaan Ida Elinan on täytynyt kohdata ja ylittää omia pelkojaan.

 

– Kun aloitin työni yrittäjänä, minulla oli suuri epäonnistumisen pelko. Minun oli kuitenkin pakko ylittää se ja uskaltaa ottaa seuraavia askeleita.

 

Esiintyvä taiteilija kohtaa konserteissaan erilaisia yleisöjä ja ihmisiä. Alkuaikoina Ida Elinaa jännittivät erityisesti tietyt esiintymistilanteet.

 

– Olen tehnyt töitä pelkojeni kanssa, jotta ne eivät hallitsisi minua. Olen kasvanut ja kehittynyt työni kautta, ja minusta on tullut rohkeampi. Nykyään nautin tosi paljon esiintymisestä ja ihmisten kohtaamisesta.

 

 

Median kautta tunnetuksi

Myös tänä vuonna Ida Elina on kirjoittanut muistiin tavoitteitaan. Hänen erityisenä haaveenaan on välittää toivoa ja elämää Kristuksessa kantelemusiikkinsa kautta.

 

– Haluan tehdä gospelia tavallisille ihmisille, mutta koen sen välillä hyvin haastavaksi. Olen paljon miettinyt sitä, miten minä voisin parhaiten välittää evankeliumia.

 

– Voin tietenkin kertoa Jumalan rakkaudesta laulujeni kautta, mutta toivon sen sanoman välittyvän myös persoonani kautta. Jospa ihmiset näkisivät konserteissani, että minulla on Kristuksen vuoksi jotain enemmän ja kaipaisivat sitä samaa omaan elämäänsä.

 

Ida Elina on ollut laajasti esillä suomalaisessa mediassa ainutlaatuisen kantelepopmusiikkinsa ansiosta.

 

– Kun ihmiset näkevät haastatteluni esimerkiksi televisiosta, he saavat sen kuvan, että minä olen se kaiken kansan Ida Elina. Sen takia kenen tahansa on turvallista tulla konsertteihini, joissa kerron elämästä ja toivosta.

 

 

Heli MarkkunenJaa
Kehityspsykologi Päivimaria Kuivamäki: Lapset ja nuoret tarvitsevat tukea poikkeuksellisena aikana
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!