Keskiviikko 3. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Orvokki, Viola, Viola
Julkaistu 26.1.2017 00:00

Helsingin helluntaiseurakunnilla esimerkillinen tv-jumalanpalvelus

Olen vieläkin täysin hämmentynyt, että minun, yli 55 vuotta helluntaisaarnaajana olleen, henkeni elpyi sunnuntaina 15.1. TV1:n ääressä. Katselin ja kuuntelin nimittäin Helsingin kolmen helluntaiseurakunnan yhteisesti tuottamaa jumalanpalvelusta.

Olin jo pitemmän aikaa kokenut herätysliikkeemme valtakunnallisesti lähetetyt tv-jumalanpalvelukset hyvin masentavina ja suorastaan lamaannuttavina: puheet luentomaisia pohdiskeluja, musiikki sinne päin meiningillä ja kohderyhmä täysin unohdettuna.

Nyt ilokseni kaikki oli toisin. Puheissa, lauluissa ja musiikissa oli huomioitu, että katsojina ja kuulijoina on satoja tuhansia suomalaisia. Kaikki oli laadullisesti sitä tasoa, mitä sen tulee näin suuren katsoja- ja kuulijakunnan edessä ollakin. Muuten en tahdo mitenkään arvioida eri osioiden pituutta tai lyhyyttä toisiinsa nähden. Kokonaisuus oli loistava!

En laita päähuomiota hyvään ulkonaiseen esilletuloon vaan tilaisuuden sisältöön eli sanomaan ja henkeen. Koin olevani mukana aidossa helluntaikokouksessa, jossa Kristus-keskeinen pelastussanoma tuli aidosti koettavaksi totuudeksi.

Ymmärrän täysin, etteivät pienen seurakunnan voimavarat riitä ulkoisesti vastaavaan, mutta eikö voisi yhdistää voimavaroja aina silloin, kun on kysymyksessä tvlähetys, joka koskee koko kansakuntaa.

Kiitos Helsingin Siion-, Saalem- ja Lähetysseurakunnille esimerkillisestä, elävästä jumalanpalveluksesta.


Matti Vuorinen
Menneen ajan helluntaisaarnaaja
Vääksy

Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!