Perjantai 29. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Oiva, Oivi, Olivia, Orvar, Oliver, Olivia
Julkaistu 8.9.2016 00:00

Hän pitää meistä huolta - hävittäjälentäjän tarina

Eero Marttinen Ritva-vaimonsa kanssa kirjan julkaisutilaisuudessa Isossakyrössä.Kaikki alkoi pienen pojan unelmasta saada lentokone. Eero Marttisen isän työura Ilmasotakoulussa rohkaisi osaltaan nuoren pojan pyrkimyksiä päästä siiville. Ajan saatossa tie lentäjänuralle oli valmis.

– Kerran saapuessani koulusta kotiin isäni tuli minua vastaan sanomalehti kädessään. Lehdessä oli huomattavan suuri ilmoitus, jossa kutsuttiin hakijoita lentoupseerikoulutukseen.

– Isäni kehotuksen ja ohjeiden mukaan laitoin hakemuksen ja pian sain tietää pääseväni lisätarkastuksiin Helsingin sotilassairaalaan. Kului pari viikkoa ja minulle ilmoitettiin, että olin hyväksytty.

Hävittäjälentäjän ura sai siivet ja Eero Marttisen unelmasta tuli totta. Mutta millaiset olivatkaan Jumalan suunnitelmat?

Messerschmitt Volkswagen G

– Eräänä päivänä kiipesin ”Mersuun” ja valmistauduin jälleen nousemaan korkeuteen. Rullasin koneen suurimmalle kiitotielle ja painoin moottorin täysille. Kone kiihtyi nopeuteensa ja lähti nousuun. Yhtäkkiä sen moottori pysähtyi ja kone kääntyi nokka edellä maahansyöksyyn, pomppasi jälleen ilmaan, kääntyi selälleen ja putosi lopulta maahan.

Voimakas hävittäjälentokone tuhoutui turmassa täysin ja sen bensatankki halkesi.

– Muistan yhä, miten bensaa virtasi riippuvan ruumiini ohi. Kone räjähtäisi minä hetkenä tahansa ja saisin surmani, Marttinen muistelee silmänräpäyksessä tapahtunutta onnettomuutta.

Sytytä hänet!

Eräs sairaanhoitaja oli nähnyt onnettomuuden Porin keskussairaalan ikkunasta. Järkyttyneenä hän alkoi rukoilla Jumalalta apua. Vain yksin Luoja tietäisi, kuka lentokoneessa oli ja miten hänen elämälleen kävisi.

– Oi Jumala, pelasta tuo lentäjä! Jos hän jää henkiin, sytytä hänet ja tee hänestä uskovainen. Jos hän tulee uskoon, tee hänestä Jeesuksen todistaja, vaikka helluntaisaarnaaja tai kirkon pappi!

– Sytytä hänet niin, että hänestä tulee lähetyssaarnaaja ja vielä niin, että hänestä tulee lähetyssaarnaaja kiinalaiseen maahan!

Hävittäjälentäjä Marttinen pelastettiin ja uusi sivu kääntyi hänen elämässään – Jumalan  kutsumuksen sivu.

Ihminen suunnittelee, Herra ohjaa

Eero Marttinen on tehnyt pitkän uran helluntaisaarnaajana ja lähetyssaarnaajana Kiinassa. Jumalan suunnitelmat ovat olleet ihmeelliset ja sairaanhoitajan täsmärukouskin toteutunut sanatarkasti.

– Rukous kuultiin ja Jumala huomioi sen ajallaan. Näin jokainen rukous saa vastauksensa, Marttinen täsmentää.

– Elämässäni tapahtui todellinen muutos, ja muutaman vuoden kuluttua erosin armeijasta. Tulin uskoon ja pian sen jälkeen lähdin raamattukouluun Paimioon. Minut kutsuttiin saarnaajaksi Kortesjärvelle ja sieltä Kokkolaan ja lähetystyökin kävi toteen palvellessani lähetyssaarnaajana Taiwanilla.

Eläkepäiviään viettävä Marttinen muistelee innolla ihmepelastumistaan, Jumalan kutsua ja kutsussa kulkemista. Hän antaa nuoremmille rohkaisevan sanan.

– Jumala johdattaa niitä, jotka rukoilevat. Tulee olla kuuliainen hänen äänelleen – jopa niin, että Jumalan johdatus voi olla aivan muuta kuin mitä itse suunnittelee.

– Kannattaa aina totella, se on siunattu tie.


Hanna-Kaisa Rahikainen

Jaa
Kehityspsykologi Päivimaria Kuivamäki: Lapset ja nuoret tarvitsevat tukea poikkeuksellisena aikana
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!