Torstai 28. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Alma, Alma
Julkaistu 2.6.2016 07:12

”Haluan löytää seurakuntalaisten lahjat”

Laukaan helluntaiseurakunnan pastori Tommi Pesonen iloitsee seurakuntansa hyvästä yhteishengestä. Kuva: Teemu TurunenLähes kahden vuoden ajan Laukaan helluntaiseurakunnan pastorina toiminut Tommi Pesonen iloitsee seurakuntansa hyvästä yhteishengestä.

– Täällä on vahva, yhteinen näky ja eteenpäin menemisen ilmapiiri, jossa on ilo palvella, Pesonen kiittelee.

Laukaan helluntaiseurakunnalla on uusi Kotikulmaksi nimetty tila kunnan keskustassa.

– Olemme halunneet rakentaa toimintaamme enemmän ulospäin suuntautuvaksi. Meillä on useita matalan kynnyksen tilaisuuksia, joissa käy yhtä paljon uskosta osattomia kuin uskoviakin.

Pesosen mukaan pastorin työ on ennen kaikkea ihmissuhdetyötä, ja hän kokeekin ihmisten kohtaamisen omaksi vahvuudekseen.

– Minun mielestäni hyvä paimen on sellainen, joka ottaa kaikki huomioon katsomatta henkilöön, taustoihin ja virheisiin. Täytyy antaa tilaa myös epäonnistumiselle, ettei heti tuomitse toista ihmistä vaan rohkaisee ja ohjaa häntä eteenpäin.

Virkistystä ja rukousta

Tommi Pesonen on aiemmin ollut ainoa palkattu työntekijä, mutta kesäkuusta lähtien hänen kanssaan seurakuntaa palvelee toinen työntekijä palkkatuen avulla. Monet toiminnot ovat vapaaehtoisten vastuulla.

– Jos seurakunta pyörisi vain palkatun työntekijän varassa, siellä ei tapahtuisi juuri mitään. Yksi mies ei voi saada aikaan kasvua.

– Uskon, että jokaisella on kutsu tehdä jotakin. Haluan löytää seurakunnassa olevat lahjat ja nostaa ihmiset oikeille paikoilleen. Se on ainoa mahdollisuus saada aikaan todellista kasvua.

Pastorin ja vanhimmiston tehtävänä on luoda sellaisia työmuotoja, joissa seurakuntalaiset voivat palvella lahjoillaan. Samanaikaisesti seurakunnan johto pyrkii tukemaan vapaaehtoisia heidän palvelutehtävässään.

– On ehdottoman tärkeää rohkaista, sillä ei meistä kukaan selviä ilman tukea ja rohkaisua. Pyrin olemaan puhelinsoiton päässä, jos vapaaehtoiset haluavat jutella kanssani mistä tahansa asiasta, Pesonen sanoo.

– Helposti voi käydä niin, että jokainen puurtaa omaa juttuaan. On hyvä järjestää virkistyspäiviä ja rukoushetkiä eri työmuotojen vastuunkantajille, jotta keskinäinen yhteys vahvistuu.

On aika myös levätä

Pienessä seurakunnassa haasteena voi olla työtehtävien kasaantuminen pienen vapaaehtoisjoukon harteille. Laukaan helluntaiseurakunnan pastori toivoo, ettei kenenkään tarvitsisi kantaa liian isoja taakkoja.

– Olemme pyrkineet luomaan seurakuntaan armollista ilmapiiriä. Aina ei tarvitse jaksaa, vaan välillä voi levätä ja pitää taukoa. Se ei saa olla mikään häpeä, vaikka joskus jää pois tehtävistä. Evankeliumin työssä täytyy olla rauha ja lepo, Pesonen painottaa.

Myös pastori tarvitsee työnsä keskellä tukea ja rohkaisua, ja sitä hän kokee saavansa erityisesti seurakunnan vanhimmistolta.

– Vanhimmiston tuki on minulle hyvin tärkeää. Koen, että en ole yksin, vaan olemme yhdessä seurakunnan paimenia – tehtävänkuvamme on vain hieman erilainen.

Tommi Pesonen kokee, ettei vanhimmisto ole asettanut mitään vaatimuksia häntä kohtaan vaan pikemminkin päinvastoin.

– On hyvä, että jaksamisestani huolehditaan, jotta en polttaisi itseäni loppuun. Hyvä työyhteisö ei ole itsestäänselvyys.


Heli Markkunen

Jaa
Pienen kylän herätys
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
Ruotsissa ”koronaväsymystä”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!