Perjantai 29. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Oiva, Oivi, Olivia, Orvar, Oliver, Olivia
Julkaistu 30.6.2016 07:00

"Haluaisin hyppiä trampoliinilta järveen"

Anu Niskanen-Similä on Kangasalan helluntaiseurakunnan nuorisotyöntekijä, jonka perheeseen kuuluvat aviomies, kaksi lasta ja kaksi kissaa. (Kuva: Säde Loponen)Perheeni mielestä olen ihana säheltäjä, jonka suurin vahvuus ei ole järjestelmällisyys.

Savolaisuuteni näkyy siinä, että puhun paljon ja myös täysin vieraille ihmisille. Olen avoin ja ulospäinsuuntautunut rempseä savolaisemäntä, ja Savon murretta ei vain voi kätkeä, kun suunsa avaa.

Nuorisotyöntekijänä tärkein tehtäväni on olla nuorten kanssa ja ohjata heitä rakastumaan Jeesukseen entistä enemmän ja elämään elämäänsä etsien Jumalan eikä ihmisten tahtoa.

Olen oppinut seurakuntatyössä, kuinka arvokasta on olla rehellinen omista kivuista ja epäonnistumisista. Koska muutkin painivat samojen asioiden kanssa, ainoastaan aidosti toisilleen rehelliset seurakuntalaiset, jotka ovat astuneet ulos ihmispelosta, voivat rakastaa toisiaan niin, että rakkaus alkaa näkyä myös ulospäin. Keskinäisestä rakkaudestahan meidät tunnistetaan Jeesuksen opetuslapsiksi.

Kun kaipaan piristystä, soitan ystävälle ja puhun pitkän puhelun tai kuuntelen hyvän saarnan netistä.

Minua ärsyttää, kun uskosta osattomista puhutaan halveksuen. Lisäksi ärsyttää hengellinen väkivalta, joka on puettu totuudeksi, terveeksi hengellisyydeksi tai Raamatun sanaksi.

Unelmoin monista asioista niin henkilökohtaisessa elämässä kuin työssäkin. Unelmoin siitä, että Jumalan suunnitelmat saisivat tapahtua niissä molemmissa.

En koskaan unohda elämässäni olleiden hengellisten äitien ja isien merkitystä.

Haluaisin kokeilla vähän kaikkea kivaa, johon tarjoutuu mahdollisuus, esimerkiksi järveen hyppiminen trampoliinilta olisi vielä kokematta. Minulla ei ole kovin suuria kokeilunhaluja, mutta minulla on isoja unelmia.

Autiolle saarelle ottaisin mukaan satelliittipuhelimen ja persikanpuolikkaita sokeriliemessä. Voisin soittaa kyydin kotiin ja syödä odotellessa persikoita.

Kesän aikana aion ommella hameita ja ehkä mekonkin.

Paras jäätelömaku on maitoallergian tähden nykyään riisivaniljajäätelö, mutta viimeistään sitten, kun olen päässyt perille Kotiin, aion syödä ainakin yhden mangomelonitötterön.

Lempikohtani Raamatussa on Room. 8:1: ”Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.” Onhan niitä enemmänkin milloin mihinkin elämäntilanteeseen, mutta tämä on varmaan se läpi elämän kantava paikka.

Jeesus on minulle pelastaja, turva ja vapauden antaja. Voi että minä olen niin kiitollinen hänelle siitä, että saan olla tässä nyt ja pelastettu!

Jaa
Kehityspsykologi Päivimaria Kuivamäki: Lapset ja nuoret tarvitsevat tukea poikkeuksellisena aikana
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
”Koronasairaalan ikkunasta näkyi risti”– sairaanhoitaja kertoo toipumisestaan
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!